“Πράσινοι” οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι του Λονδίνου
Κόσμος

“Πράσινοι” οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι του Λονδίνου

Ένα από τα χαρακτηριστικά της πόλης του Λονδίνου αποτελούν οι διάσημοι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι, απαθανατισμένοι από εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Δύο απόφοιτοι του London School of Economics (LSE) ξεκίνησαν πρόσφατα να τους μετατρέπουν σε ελεύθερους σταθμούς φόρτισης κινητών συσκευών με ηλιακή πηγή ενέργειας, προκειμένου να παρέχουν μία ενεργειακή εναλλακτική χωρίς την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.

Το λεγόμενο «ηλιακό κουτί» είναι εξοπλισμένο με ηλιακό πάνελ στην κορυφή του θαλάμου και θα μπορεί να φορτίζει κινητά, τάμπλετ, φωτογραφικές μηχανές και άλλες συσκευές. Ο πρώτος θάλαμος τέθηκε ήδη σε λειτουργία σε κεντρικό εμπορικό δρόμο του Λονδίνου ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς των πράσινων θαλάμων, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ο τελικός αριθμός των θαλάμων που θα μετατραπούν, όμως αν το έργο σημειώσει επιτυχία η εξάπλωση θα είναι εύκολη, καθώς οι τηλεφωνικοί θάλαμοι πλέον χρησιμοποιούνται ελάχιστα έως καθόλου και υπάρχει προθυμία για την αξιοποίησή τους από τις τοπικές αρχές.

Η χρήση των θαλάμων θα είναι δωρεάν, ενώ το κόστος λειτουργίας τους θα καλύπτεται από έσοδα διαφημίσεων στο εσωτερικό του. Η κατασκευή του πρωτοτύπου χρηματοδοτήθηκε από τις πέντε χιλιάδες λίρες που κέρδισαν οι δημιουργοί του Κίρστι Κένυ και Χάρολντ Κράστον σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας χαμηλού άνθρακα που διεξήγαγε ο δήμαρχος του Λονδίνου το περασμένο καλοκαίρι.

«Στο σύγχρονο κόσμο, όπου σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του Λονδίνου χρειάζονται μία σειρά από προσωπικά γκάτζετ στα χέρια τους για να νιώσουν πλήρεις, είναι πλέον καιρός να εκσυγχρονίσουμε τους εικονικούς μας θαλάμους για τον 21ο αιώνα, ώστε να είναι πιο χρήσιμοι και βιώσιμοι», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet