Εναντίον του Brexit, αλλά και με προειδοποιήσεις σε Ρωσία η G7
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Εναντίον του Brexit, αλλά και με προειδοποιήσεις σε Ρωσία η G7

Ηχηρό μήνυμα εναντίον της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. εξέμπεμψαν οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομιών της υφηλίου από τη Σύνοδο στην Ιαπωνία, προειδοποιώντας ότι ένα Brexit θα ήταν «σοβαρή απειλή στην παγκόσμια ανάπτυξη».

Υπογραμμίζοντας επίσης πως η τρομοκρατία, ο εξτρεμισμός και το προσφυγικό είναι παγκόσμιες απειλές, σημείωσαν επίσης την ετοιμότητά του να προχωρήσουν σε «περαιτέρω περιοριστικά μέτρα» σε βάρος της Ρωσίας στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης.

Η διακήρυξη της G7 από τη Σύνοδο στην Ίσε Τζίμα κινείται σε γενικό πλαίσιο και επαναδιατυπώνεται η δέσμευση των ηγετών να «αντιμετωπίσουν συλλογικά» τις απειλές στην παγκόσμια οικονομία και τη διεθνή σταθερότητα.

Ωστόσο, το κείμενο έκανε συγκεκριμένη αναφορά στο ενδεχόμενο Brexit, λιγότερο από ένα μήνα πριν το βρετανικό δημοψήφισμα: «Έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. θα συνιστούσε σοβαρή απειλή στην παγκόσμια ανάπτυξη, αντιστρέφοντας την τάση προς ενισχυμένο διεθνές εμπόριο, επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας» ανέφερε η διακήρυξη.

Η διακήρυξη τονίζει επίσης πως η τρομοκρατία, ο εξτρεμισμός και η προσφυγική κρίση συνιστούν απειλές συνολικά για την παγκόσμια σταθερότητα.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet