ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ: Αυξήσεις σε υπαλλήλους
Οικονομία-Αγορά

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ: Αυξήσεις σε υπαλλήλους

Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ παρουσίασε σήμερα τον άμεσο και έμμεσο αντίκτυπο της παραγωγικής της δραστηριότητας στην ελληνική οικονομία και παράλληλα ενημέρωσε ότι θα δώσει αυξήσεις στους χαμηλόμισθους (όσους έχουν αμοιβή κάτω των 1.100 ευρώ) για την διετία 2014-15, ενώ δεν έχει κάνει μείωση στις αμοιβές εργαζομένων.

Ο όμιλος που πέρυσι γιόρτασε τα 50 χρόνια παραγωγικής λειτουργίας στην Ελλάδα, δίνει έμφαση στο λανσάρισμα νέων προϊόντων και στις εξαγωγές. Έτσι παρουσίασε αύξηση των εξαγωγών το 2013 που ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης παρουσιάστηκε μελέτη κοινωνικού και οικονομικού αντίκτυπου της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Ελλάδα, η οποία διενεργήθηκε από την ανεξάρτητη εταιρία συμβούλων Steward Red Queen για το 2012. Σε αυτή καταγράφεται το «αποτύπωμα» της εταιρείας στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ζωούλλης Μηνά:

1. Συνολικά 1.038 εκατομμύρια ευρώ είναι η συνολική προστιθέμενη αξία των δραστηριοτήτων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, τα οποία ισοδυναμούν με το 0,5% του ΑΕΠ. Η άμεση προστιθέμενη αξία της εταιρείας υπολογίζεται σε 124 εκατομμύρια ευρώ που ισοδυναμούν με 0,1% του ΑΕΠ.

2. Για κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, προστίθενται 7 ευρώ στην ευρύτερη ελληνική οικονομία.

3. Το 90% της αξίας των προϊόντων της παραμένει στην ελληνική οικονομία.

4. Κάθε θέση εργασίας στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, υποστηρίζει έμμεσα 28 θέσεις στην ευρύτερη οικονομία.

5. Σε 27.600 θέσεις εργασίας, ή στο 0,7% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα, υπολογίζεται η συνολική συμβολή της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην απασχόληση.

6. Επιλέγοντας κριθάρι από την ελληνική γη για τα προϊόντα της, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει δημιουργήσει, από το 2008, συνολικά 830 θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα και προστιθέμενη αξία για τους 3.000 Έλληνες παραγωγούς και συνεργάτες της, που ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

7. Συνολικά, η αλυσίδα επιρροής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στηρίζει φορολογικά έσοδα 507 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στο 0,7% των συνολικών εσόδων του κράτους για το 2012, από τα οποία 87 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν προϊόν άμεσης φορολόγησης.

8. Σε περίπτωση εισαγωγής των προϊόντων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η ελληνική οικονομία θα έχανε 83 εκατομμύρια ευρώ προστιθέμενης αξίας και 1.500 θέσεις εργασίας.

Ο κ. Ζωούλλης Μηνά, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας δήλωσε σχετικά: «Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία η στήριξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας αποτελεί ξεκάθαρη στρατηγική μας επιλογή, την οποία υπηρετούμε με συνέπεια τα τελευταία χρόνια. Διατηρούμε την παραγωγή μας στην Ελλάδα, απασχολούμε Έλληνες εργαζόμενους, προμηθευόμαστε ελληνικές πρώτες ύλες για τα προϊόντα μας, συνεργαζόμαστε με χιλιάδες ελληνικές εταιρίες, αναπτύσσουμε τις εξαγωγές μας, στηρίζουμε τους Έλληνες αγρότες και ενισχύουμε κοινωφελείς σκοπούς. Τα αποτελέσματα της μελέτης κοινωνικού και οικονομικού αντίκτυπου αποτυπώνουν την προσπάθειά μας αυτή και ενισχύουν την δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να είμαστε εδώ και στο μέλλον».

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet