Ζωολογικός κήπος χωρίς κλουβιά!
Print Friendly, PDF & Email
Περιβάλλον

Ζωολογικός κήπος χωρίς κλουβιά!

Δανοί αρχιτέκτονες δημοσίευσαν τα φιλόδοξα σχέδιά τους για ένα ζωολογικό κήπο στο Γκίβσκουντ της Δανίας.

«Πρόκειται για ένα έργο το οποίο μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε το πιο ελεύθερο και καλύτερο δυνατό περιβάλλον για τις ζωές των ζώων και τις σχέσεις μεταξύ τους και με τους επισκέπτες», δήλωσαν ιθύνοντες της εταιρείας BIG (Bjarke Ingels Group), οι οποίοι εργάζονται πάνω από δύο χρόνια για τη δημιουργία του πρότυπου ζωολογικού κήπου.

Ο καινοτόμος κήπος ονομάστηκε “Zootopia” και θα επιτρέπει στους επισκέπτες να παρατηρούν τα ζώα από διακριτικές λέμβους και ποδήλατα ή από τελεφερίκ που θα διασχίζουν το πάρκο. Τα μεταφορικά αυτά μέσα θα είναι επενδυμένα με καθρέπτες διπλής όψεως, αποτρέποντας τα ζώα να νιώσουν την παρουσία του ανθρώπου. Τα ζώα θα ζουν σε ένα περιβάλλον «ημι-ελεύθερης περιαγωγής» χωρίς κλουβιά, όπου φυσικά εμπόδια όπως ποτάμια και υψομετρικές αλλαγές θα τα κρατάνε στη θέση τους.

Οι αρχιτέκτονες θα προσπαθήσουν να «ενσωματώσουν και ταυτόχρονα να κρύψουν» τα κτήρια μέσα στο τοπίο. Με την είσοδο στο ζωολογικό κήπο, οι επισκέπτες θα μπορούν είτε να προχωρήσουν σε μια μεγάλη, κυκλική κεντρική πλατεία είτε να ανέβουν σε ένα υψηλότερο επίπεδο που θα τους επιτρέπει να πάρουν μια πανοραμική εικόνα της διάταξης του πάρκου.

Ένα μονοπάτι μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων θα συνδέει τις διάφορες περιοχές, οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν τις ηπείρους της Αφρικής, της Αμερικής και της Ασίας.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις κρατάνε επιφυλακτική στάση για το έργο, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στόχος της εταιρείας θα είναι να βγάλει κέρδος από τα αιχμάλωτα ζώα.

Η πρώτη φάση του έργου, το οποίο έχει λάβει εκτεταμένη δημοσιογραφική κάλυψη στη Δανία, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet