Πλησιάζει απειλητικά το Μεξικό ο κυκλώνας “Πατρίσια”
Περιβάλλον

Πλησιάζει απειλητικά το Μεξικό ο κυκλώνας “Πατρίσια”

Το Μεξικό προετοιμάζεται για τον ιστορικών διαστάσεων κυκλώνα “Πατρίσια”, ο οποίος προσεγγίζει τις νοτιοδυτικές ακτές της χώρας. Ο κυκλώνας είναι κατηγορίας πέντε και είναι ο πιο ισχυρός που έχει παρατηρηθεί ποτέ στο δυτικό ημισφαίριο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (WMO), η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ, τον συνέκρινε με τον τυφώνα “Χαϊγιάν” που είχε σκοτώσει 6.300 άτομα στις Φιλιππίνες το 2013.

Ο κυκλώνας “Πατρίσια” ενισχύθηκε στη διάρκεια της νύχτας και οι άνεμοι έχουν σταθερή ταχύτητα 325 χλμ./ώρα, με ακόμη ισχυρότερες ριπές. Το αμερικανικό κέντρο κυκλώνων είπε ότι η “Πατρίσια” είναι «πιθανώς καταστροφική». Μάλιστα, εκπρόσωπος του WMO είπε ότι ο κυκλώνας είναι τόσο ισχυρός ώστε θα μπορούσε να σηκώσει ένα αεροπλάνο και να το κρατήσει στον αέρα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί τρεις περιοχές που βρίσκονται στην πορεία του κυκλώνα. Συνολικά, 400.000 άτομα ζουν σε περιοχές που κινδυνεύουν να πληγούν από τον κυκλώνα.

Η “Πατρίτσια” αναμένεται να πλήξει την περιοχή Χαλίσκο, όπου βρίσκεται και το τουριστικό θέρετρο Πουέρτο Βαγιάρτα. Τα σχολεία έχουν κλείσει στις περιοχές Χαλίσκο, Κολίμα και Γκερέρο.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet