Έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της μετανάστευσης
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της μετανάστευσης

Το τελευταίο διάστημα η χώρα δέχεται ένα μεγάλο ρεύμα προσφύγων πολέμου, το οποίο και αναμένεται να ενταθεί σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την αυξημένη ροή μεταναστών των τελευταίων ημερών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εκπονεί ήδη ένα έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης.

Κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ότι το ζήτημα οφείλεται σε μία σειρά από παράγοντες που σχετίζονται με την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, ενώ καταλογίζουν στην προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν αξιοποίησε τα κονδύλια της Ε.Ε., αν και γνώριζε ότι θα υπάρξουν έκτακτες καταστάσεις και παρόλο που η χώρα αποτελεί σημείο εισόδου για τα προσφυγικά ρεύματα.

Η νέα κυβέρνηση εκπονεί ήδη έκτακτο σχέδιο, ενώ ξεκίνησαν να λειτουργούν ως καταυλισμοί προσφύγων εγκαταλελειμμένα κτήρια του δημοσίου και του στρατού, παρατηρούν οι ίδιοι κύκλοι.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος απαιτεί ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών, στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί, ενώ έχει ζητηθεί, μέσω της  Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, να υπάρξει μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία σε άλλες χώρες.

«Περιμένουμε και από τα υπόλοιπα κόμματα συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις και όχι μικροκομματική εκμετάλλευση ενός οικουμενικού ζητήματος», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet