Αλλαγές στη Ν.Δ. ετοιμάζει ο Α. Σαμαράς
Πολιτική

Αλλαγές στη Ν.Δ. ετοιμάζει ο Α. Σαμαράς

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλλάζει όνομα, οργανώνεται διεύρυνση του κόμματος και της κυβέρνησης προς τα δεξιά και τα αριστερά και γίνεται ανασχηματισμός. Όλα αυτά, μετά τις κάλπες του Μαΐου.

Τη δημιουργία ενός νέου- σύγχρονου κεντροδεξιού πολιτικού φορέα σκέφτονται στη Ν.Δ., με τις συζητήσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο να είναι… αρκετά προχωρημένες και να έχουν ήδη σχεδιαστεί τα πρώτα βήματα που θα οδηγήσουν- μετά τις ευρωεκλογές- στον σχηματισμό αυτού του φορέα.

Όπως γράφει το ΕΘΝΟΣ του Σαββάτου 22 Μαρτίου, οι αλλαγές που σχεδιάζονται είναι:

Ανασχηματισμός. Οι αλλαγές στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Μαΐου θα έχουν και πολιτικό περιεχόμενο και πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά είναι να ενταχθούν πρόσωπα που δεν ανήκουν στη Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ και πιθανώς ούτε καν από το Κοινοβούλιο.

Αλλαγή του ονόματος. Σύμφωνα με συνεργάτη του πρωθυπουργού το «Νέα Ελλάδα» δεν αποτελεί μόνο σύνθημα του τελευταίου συνεδρίου της Ν.Δ. αλλά αποτυπώνει και συνολική φιλοσοφία για το πώς θα πρέπει να είναι η χώρα στη μετά-μνημονιακή εποχή.

Σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης. Ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις να επικυρώσει και να επισημοποιήσει τις αλλαγές μέσα από τη συνεδρίαση ενός από τα ανώτατα κομματικά όργανα της Ν.Δ.

Στο εσωτερικό της Ν.Δ. πολλά κορυφαία στελέχη θα στηρίξουν το εγχείρημα. Αντίρρηση δεν έχει πάντως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που είναι ενήμερος για τις σκέψεις του κ. Α. Σαμαρά. «Οι αλλαγές είναι θεμιτές αρκεί να μην αλλοιώνουν τις βασικές ιδεολογικές και πολιτικές αρχές που προώθησε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής», λένε τακτικοί συνομιλητές του που απηχούν εν πολλοίς και τις απόψεις του ιδίου.

Πηγή: www.banklwars.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet