Γ. Παπανδρέου για ΜΚΟ: Εκτίθενται όσοι θέλουν να με εμπλέξουν
Πολιτική

Γ. Παπανδρέου για ΜΚΟ: Εκτίθενται όσοι θέλουν να με εμπλέξουν

Την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε η εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», η οποία φέρεται να ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο με το ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο του κ.Παπανδρέου αναφέρει πως «εκτίθενται όσοι προσπαθούν να εμπλέξουν το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου, έστω και δια της πλαγίας στην υπόθεση της εν λόγω ΜΚΟ, τα πεπραγμένα της οποίας διερευνά η Δικαιοσύνη».

«Την περίοδο κατά την οποία ηγείτο του Υπουργείο Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, με δική του πρωτοβουλία, όχι μόνον τέθηκε τέλος σε ένα καθεστώς που αξιολογούσε τις ΜΚΟ χωρίς καθορισμένα κριτήρια και ανοιχτές διαδικασίες, αλλά και προωθήθηκε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο το οποίο διέπει έκτοτε ότι αφορά τις ΜΚΟ», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

«Με αυτό το θεσμικό πλαίσιο: Οριοθετήθηκε για πρώτη φορά η έννοια των ΜΚΟ. Θεσπίστηκε η τήρηση Ειδικού Μητρώου ΜΚΟ καθώς και η διαδικασία αξιολόγησης και εγγραφής σε αυτό. Τέθηκαν για πρώτη φορά προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ. Συστάθηκε Επιτροπή Πιστοποίησης και Αξιολόγησης των ΜΚΟ.

Συγκροτήθηκε Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή ΜΚΟ. Τα συμπεράσματα των συνεδριάσεων της Επιτροπής περιλαμβάνονται σε έκθεση η οποία αποστέλλεται στη Μόνιμη Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Boυλής των Ελλήνων», επισημαίνει η ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι «η Οικονομική Αστυνομία η οποία και ανέλαβε αρχικά την έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου».

«Η Δικαιοσύνη από την πλευρά της, ορθώς διερευνά κάθε υπόθεση. Πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν. Όλα τα άλλα, μεταξύ των οποίων και η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να εμπλέξουν δια της πλαγίας τον Γιώργο Παπανδρέου με την υπόθεση, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και σε κάθε περίπτωση, είναι περισσότερο από εμφανές, γιατί κόπτονται περί διαφάνειας εκείνοι που την καταπατούν καθημερινά, λόγω και έργω. Αλλά και αυτή τη φορά, όπως και όλες τις προηγούμενες, εκτίθενται», αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία έχει σημερινή ημερομηνία.

«Αν κάτι δεν μπορούν να αποδεχθούν, είναι ότι όλη η διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου συνδέεται με παρεμβάσεις που αφορούν στη διαφάνεια, στην ευνομία, στην ισονομία, στη λογοδοσία, στον έλεγχο και επιλογές που ενισχύουν το κράτος δικαίου, μεταξύ των οποίων, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, οικονομικοί εισαγγελείς, οικονομική αστυνομία, ότι δηλαδή αποδίδει καρπούς σήμερα, αλλά και διαύγεια, ανοιχτή – ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Τέλος, ελπίζουμε πως το γεγονός ότι ορθώς ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη μια ΜΚΟ, δεν θα αποτελέσει ευκαιρία για κάποιους να πλήξουν την ιδέα της αυτοοργάνωσης και του εθελοντισμού, ούτε και τα κινήματα των πολιτών, που παγκοσμίως αποτελούν μια ήρεμη δύναμη προώθησης του κοινού καλού για κάθε κοινωνία και για κάθε χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου.

Πηγη: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet