Πρωθυπουργός: Η έξοδος από τα μνημόνια δεν θα αλλάξει τη ζωή μας απότομα και θεαματικά
Πολιτική

Πρωθυπουργός: Η έξοδος από τα μνημόνια δεν θα αλλάξει τη ζωή μας απότομα και θεαματικά

Να… χαμηλώσει τις προσδοκίες για άμεση και θεαματική άνοδο του βιοτικού επιπέδου, μετά το τέλος των προγραμμάτων διάσωσης, έσπευσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρωθυπουργός, «η έξοδός μας από τα μνημόνια δεν θα τα αλλάξει όλα στη ζωή μας απότομα και θεαματικά. Αλλά οι αλλαγές θα έρθουν τόσο για την οικονομία όσο και για την ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας παραλλήλισε μάλιστα τη χώρα με κάποιον που βρισκόταν στην εντατική και τώρα βγαίνει. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν τον βάζεις να τρέξει κατοστάρι. Χρειάζεται χρόνια. Να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους «να δώσουμε το μήνυμα προς όλους ότι η Ελλάδα όχι μόνο μπορεί να διατηρεί τα οικονομικά της σε τάξη, αλλά μπορεί να συνεχίζει την αναπτυξιακή πορεία χωρίς τον μνημονιακό μηχανισμό καταναγκασμού».

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας κάλεσε παράλληλα την αντιπολίτευση να βάλει τέλος στη συνεχή εκλογολογία, καθώς η πολιτική σταθερότητα, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί «προϋπόθεση για να κλείσουμε τον φαύλο κύκλο». 

«Καταφέρνουμε να αλλάξουμε αποφασιστικά την εικόνα της χώρας. Η Ελλάδα δεν είναι η χώρα που αποτελεί συστημικό κίνδυνο για την Ευρωζώνη» σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα, υπό το φως των εξελίξεων στη γειτονική Ιταλία, υπογράμμιζε ότι «από χώρα παρίας η χώρα μας γίνεται παράδειγμα πολιτικής σταθερότητας και ανάκαμψης» και ότι «η Ελλάδα από μέρος του προβλήματος γίνεται μέρος της λύσης».

Μιλώντας για το ζήτημα του χρέους σημείωσε ότι «βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι συζητήσεις για τη διευθέτηση του χρέους. Διεκδικούμε λύση που δεν θα αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. Τώρα είναι η σειρά των εταίρων να δώσουν τη σωστή λύση. Αυτή που όλοι περιμένουν να ακούσουν. Η συμφωνία – πλαίσιο του περασμένου Ιουνίου είναι η σωστή βάση, που περιμένει την κατάλληλη εξειδίκευση. Ειδικά σήμερα, με την κρίση στην Ιταλία, η θετική κατάληξη της ελληνικής περιπέτειας είναι πιο αναγκαία από ποτέ, για το σύνολο της Ευρωζώνης. Όλοι κατανοούν ότι οι αποφάσεις πρέπει να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και τις ανάγκες της περιόδου. Να θωρακίζουν την ίδια την Ευρώπη από την ανατροφοδότηση της κρίσης».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet