Πάμε Σινεμά;
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Πάμε Σινεμά;

Τριάντα μία ταινίες από σχολεία όλης της χώρας συμμετέχουν στο φεστιβάλ μαθητικών ταινιών «Πάμε Σινεμά;» που εφέτος κλείνει τα επτά χρόνια ζωής του. Εκτός από το καθιερωμένο βραβείο κοινού για το οποίο μπορεί να ψηφίσει οποιοσδήποτε δει τις ταινίες αφού τις δει από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, πέντε βραβεία θα δοθούν και από την εφετινή κριτική επιτροπή του φεστιβάλ.

Φεστιβάλ μαθητικών ταινιών "Πάμε σινεμά;"Την κριτική επιτροπή συνθέτουν οι ηθοποιοί Κώστας Βουτσάς, Κατερίνα Γερονικολού, Κρατερός Κατσούλης, οι σκηνοθέτες Φίλιππος Κουτσαφτής, Δημήτρης Παναγιωτάτος, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας και διευθυντής του περιοδικού Σινεμά Ορέστης Ανδρεαδάκης και ο π. πρύτανης Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά;» του οποίου τη διεύθυνση προγράμματος κρατά σταθερά ο Αντώνης Κιούκας, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μέχρι σήμερα το έχουν παρακολουθήσει συνολικά περί τους 250.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, προερχόμενοι από 3.300 σχολεία. Οι μικρού μήκους ταινίες που έχουν ως τώρα δημιουργηθεί από τους ίδιους τους μαθητές στο πλαίσιο του «Πάμε Σινεμά;» φτάνουν τις 550.

Την τελετή απονομής των βραβείων, που θα γίνει τη μεθεπόμενη Κυριακή 29 Μαρτίου από 13:00 ως 15:00 στο αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84 (Πειραιώς 100, Τεχνόπολις, Γκάζι), θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης / ηθοποιός Γιώργος Αργύρης Jeremy.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet