“Συνομιλίες” εικαστικής τέχνης στο «The ArtLoft»
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

“Συνομιλίες” εικαστικής τέχνης στο «The ArtLoft»

Η εικαστική πλατφόρμα «The ArtLoft» παρουσιάζει την τρίτη κατά σειρά έκθεσή της, με τίτλο «Συνομιλίες», η οποία εγκαινιάζεται στο «The Loft», την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, και θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για μια έκθεση των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έργα αποφοίτων και τελειοφοίτων του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων Ξενοφών Μπίτσικας (αναπληρωτής Καθηγητής) και Χρήστος Χαρίσης και Μάνος Κατσάρης (επίκουροι Καθηγητές): «Συνομιλώ, συνδιαλέγομαι, συσκέπτομαι, συνδιασκέπτομαι, διαπραγματεύομαι, αναιρώ και επανα-πραγματεύομαι στερεότυπα και νέες θέσεις και δοξασίες και απόψεις περί τέχνης και εικαστικού αντικειμένου.

Δύο γενιές καλλιτεχνών, απόφοιτοι και τελειόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συνομιλούν μέσα από το εικαστικό τους έργο και τις κοινές προσλαμβάνουσες στη διαμόρφωση της εικαστικής τους σκέψης. Οι μεν έχουν ξεκινήσει να χαράζουν την εικαστική τους πορεία με αξιοσημείωτη σαφήνεια, καθαρότητα λόγου και προσωπικής έκφρασης, οι δε την ξεκινούν με την ίδια αφετηρία, το ίδιο πάθος και τη  σηματοδότηση του προσωπικού τους ύφους.  

Ο βιομηχανικός χώρος του Loft αποτελεί πεδίο ανάδειξης της εικαστικής δημιουργίας και αφορμή κριτικής για το ιδεολογικό και θεσμικό πλαίσιο της εικαστικής πράξης, όπως αυτή γίνεται αντιληπτή μέσα από την εκπαίδευση.  Οι νέοι εικαστικοί αναδεικνύουν μέσα από το έργο τους την ουσιαστική και βαθιά πολυεπίπεδη παιδεία, χωρίς εργαλειακές λογικές και μηχανικές συνταγές. Ζωγραφική, εγκαταστάσεις, κατασκευές και βίντεο, συνυπάρχουν και συνομιλούν και, κάτω από τις πολυδιάστατες εικαστικές μορφές έκφρασης, διαφαίνεται ακόμη ένας τύπος συνομιλίας με εκείνους, που τους δίδαξαν και καθόρισαν, σχετικά, τους τρόπους να βλέπουν τα πράγματα».

Η σύγχρονη εικαστική παραγωγή στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση

Η εικαστική πλατφόρμα «The ArtLoft», που οργανώνει και συντονίζει η γλύπτρια Κέλλυ Αθανασιάδου, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και περιλαμβάνει εννέα εικαστικές εκθέσεις, που θα παρουσιαστούν στον πολυχώρο «The Loft» έως τα μέσα Ιουλίου. Σε συνεργασία με καθηγητές από τις τέσσερις σχολές εικαστικών τεχνών της χώρας,  παρουσιάζονται τα εργαστήρια τους και δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει τη σύγχρονη εικαστική παραγωγή στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

Πληροφορίες

«The Loft»: Καπνικαρέας 3 – Αθήνα. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: καθημερινά: 12:00 – 24:00.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet