Σε απεργιακό κλοιό η χώρα στις 28 Φεβρουαρίου – Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΕ στην Αττική
Επικαιρότητα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα στις 28 Φεβρουαρίου – Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΕ στην Αττική

Εικοσιτετράωρη απεργία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 28 Φεβρουαρίου. Στις κινητοποιήσεις αναμένεται να συμμετέχουν τα ταξί, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος με σύνθημα: «Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους – αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια». Οι κινητοποιήσεις ορίστηκαν για το τέλος του μήνα, καθώς είναι η ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μετά την προκήρυξη της απεργίας από την ΑΔΕΔΥ, τα σωματεία των εργαζομένων δηλώνουν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις με τις συγκοινωνίες να παραλύουν.

Ειδικότερα:

  • Τα λεωφορεία και τα τρόλεΐ την Τετάρτη θα κινούνται 9 π.μ. με9 μ.μ
  • Τρένο (ΗΣΑΠ), Προαστιακός και Μετρό θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.
  • Δεμένα τα πλοία.

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των κινητοποιήσεων

Οι αστυνομικές αρχές λόγω της πορείας που θα πραγματοποιήσουν οι οδηγοί ταξί προς το υπουργείο Μεταφορών, έχουν σχεδιάσει σειρά από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Οι οδηγοί θα συγκεντρωθούν στην οδό Σπύρου Πάτση κατά τις 10:30 και στην συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει μέτρα αποσυμφόρησης της κίνησης πραγματοποιώντας εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, όπου είναι απαραίτητες, κατά το μήκος της διαδρομής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν από την οδό Σπύρου Πάτση, όπου θα συγκεντρωθούν τα ΤΑΞΙ, και στη συνέχεια διαδοχικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο δρομολόγιο μέσω της Λεωφόρου Αθηνών, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μάρνη, Πατησίων, Λεωφόρου Αλεξάνδρας καθώς και στη Λεωφόρο Μεσογείων, μέχρι το Υπουργείο Μεταφορών.

Χειρόφρενο σε μετρό ΗΣΑΠ και τραμ

Oι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ θα συμμετέχουν στην απεργία «ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών» προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία συμμετέχοντας στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ «στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας».

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Δύο μέρες χωρίς ταξί

48ωρη απεργία έχουν ανακοινώσει οι οδηγοί ταξί για την Τρίτη (27/2) και την Τετάρτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΑΤΑ, οι εργαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, απαντήσεις για τις «παράνομες εφαρμογές», αλλά και μόνιμη παραμονή του συντελεστή ΦΠΑ στις υπηρεσίες ταξί στο 13%.

Τι ισχύει για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν στις 28 Φεβρουαρίου οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, προκαλώντας σοβαρές δυσλειτουργίες στις αεροπορικές πτήσεις. Την μέρα εκείνη κανένα αεροπλάνο δεν θα προσγειώνεται στα αεροδρόμια της χώρας μετά από απόφαση της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετηθούν μόνον οι πτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο, δηλαδή μόνο αεροδιακομιδές.

Εφόσον πραγματοποιηθεί η απεργία, στις 28 Φεβρουαρίου, οι αεροπορικές εταιρείες θα προχωρήσουν σε ακυρώσεις του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 του Φλεβάρη του 2024 από το έγκλημα των Τεμπών. Ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες που οδήγησαν 57 συμπολίτες μας – στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά – στο θάνατο και βύθισαν τις οικογένειές τους στο πένθος. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τις αυξήσεις – κοροϊδία που έδωσε από 1-1-24 δηλαδή 38-42 ευρώ καθαρά το μήνα. Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης με περίσσιο θράσος βγαίνει στις εκπομπές του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. (κατά τα άλλα δημοσιογράφου) και άλλων ΜΜΕ και δηλώνει πως η μέση καθαρή αύξηση για τους Δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425ευρώ. Τα λέει και ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ καθόλου, όταν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πήραν τα εκκαθαριστικά τους κι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την κοροϊδία.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, που καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 350-500 ευρώ τον μήνα, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τους δημόσιους λειτουργούς, έχει όμως για τους κολλητούς της και τους ημέτερους. Τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου – τα δικά της παιδιά – στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!!!

Χρήματα υπάρχουν. Απλά μοιράζονται στους ημέτερους».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet