Διανομή 1.540 κιλών τροφίμων στον Βόρειο Τομέα Αθηνών
Περιφέρεια Αττικής

Διανομή 1.540 κιλών τροφίμων στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

Διανομή 1.540 κιλών τροφίμων μακράς διάρκειας σε δικαιούχους του Βόρειου Τομέα Αθηνών πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Η γαλλική ανθρωπιστική οργάνωση Secours Populaire Francais σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λαϊκής Αλληλεγγύης Ελλάδος συνέλεξε 5 τόνους τροφίμων μακράς διάρκειας και τα μετέφερε στην Αττική για να παραδοθούν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη σε μια κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης και στήριξης του ελληνικού λαού που δοκιμάζεται.

Με σύνθημα «Δικαίωμα τροφής – Ανάγκη Αλληλεγγύης» η οργάνωση απευθύνθηκε ήδη σε περισσότερους από 10 συλλογικούς φορείς και συλλογικότητες και στην Περιφέρεια Αττικής έτσι ώστε τα τρόφιμα να φτάσουν άμεσα σε περισσότερες από 1.500 οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Προσφέρθηκαν 1.540 κιλά τροφίμων -ζυμαρικά, ρύζι, κονσέρβες λαχανικών και άλλα- σε δικαιούχους των παρακάτω Προνοιακών Ιδρυμάτων του Βόρειου Τομέα: Σικιαρίδειο Ίδρυμα, Πηνελόπειος Βρεφικός Σταθμός, Παιδικός Σταθμός Ελληνίδων Μητέρων, Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας, Σύλλογος Προστασίας Παιδιών Χολαργού, Σύλλογος Γονέων «Αγία Φιλοθέη», Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας «Εστία», Πανελλήνια Ένωση Γονέων Νοητικά Στερούντων Ατόμων, Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης ΑΜΕΑ. Πρόκειται για τρόφιμα που ήρθαν από τη Γαλλία συσκευασμένα και τυποποιημένα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές σε συσκευασίες λιανικής πώλησης όπως κυκλοφορούν στα γαλλικά εμπορικά καταστήματα.

Η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου και ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, ευχαρίστησαν τον κ. Απαμιάν Χάικ, συντονιστή της Λαϊκής Αλληλεγγύης, ψυχή αυτής της πρωτοβουλίας καθώς και το προσωπικό των Δήμων και της Περιφέρειας που βοήθησαν στην υλοποίηση της δράσης.

Η κ. Θανοπούλου τόνισε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, ότι «πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής είναι να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης, προς όφελος των πληττόμενων κοινωνικών ομάδων καθώς και να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη δημιουργία ενός συντονισμένου σχεδίου στρατηγικής αντιμετώπισης της κρίσης».

Ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, δήλωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «Δράσεις όπως η συγκεκριμένη παίζουν καθοριστικό ρόλο τόσο σε συμβολικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας των λαών. Μετά από έξι χρόνια εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών σκληρής λιτότητας υπάρχει ουσιαστική ανάγκη επούλωσης των πληγών που δημιουργήθηκαν. Μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης η Περιφέρεια θα έχει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει άμεσα μια σειρά τοπικών δράσεων που θα στοχεύουν στην ανακούφιση των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στη βάση της διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα σε συνεργασία με τους Δήμους, την Εκκλησία, τις δομές αλληλεγγύης, τα προνοιακά ιδρύματα και τις εθελοντικές οργανώσεις».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet