Κορωνοϊός: Το… τερματίζει η Αττική με τα κρούσματα
zougla.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Το… τερματίζει η Αττική με τα κρούσματα

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Αττική, αφού την Τρίτη 2/3 από τα συνολικά 2.353 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τα 1.159 αφορούσαν τη συγκεκριμένη Περιφέρεια.

Γεωγραφική κατανομή κρουσμάτων ανά Π.Ε. Αττικής

  • 318 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 202 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς
  • 185 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • 155 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • 127 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών
  • 103 κρούσματα στην Π.Ε Ανατολικής Αττικής
  • 41 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής
  • 28 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

«Η κατάσταση είναι δύσκολη» αναφορικά με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι λοιμωξιολόγοι, επεσήμανε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι γι’ αυτόν είναι επιβεβλημένη η υιοθέτηση ενός σκληρού, σοβαρού lockdown όπως του περασμένου Μαρτίου, που θα διαρκέσει περισσότερες από δύο εβδομάδες, για την ανάσχεση της εξάπλωσης της COVID-19.

«Στην πράξη δεν εφαρμόζουμε σωστά τα μέτρα» σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης, ενώ αναγνώρισε την κούραση των πολιτών που οδηγεί σε αγανάκτηση.

«Ή θα το κάνουμε σοβαρά, ένα ολικό lockdown και θα το εφαρμόσουμε σοβαρά ή πραγματικά θα πρέπει να ανοίξουμε και εκεί πια να λειτουργήσουμε με όσο το δυνατόν καλύτερους τρόμους ασφάλειας μπορούμε» επισήμανε.

«Θεωρώ» εξήγησε ωστόσο «ότι θα πρέπει να παραμείνουμε συνεπείς  σε αυτό που η χώρα έβαλε ως στόχο από την αρχή και και να πάμε σε ένα αυστηρότερο αλλά σοβαρό lockdown».

«Αν μιλάμε για άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων στις 16 Μαρτίου, για μια επαναφορά σε έναν βαθμό κανονικότητας, προφανώς τα πράγματα είναι δύσκολα. Προφανώς κάποια στιγμή θα υπάρξει η θετική επίπτωση των εμβολίων, αλλά αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι δύσκολη. Ήταν δυστυχώς προβλέψιμα δύσκολη, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα» συνέχισε και πρόσθεσε:

«Για εμένα θα πρέπει να πάμε σε αυστηρό lockdown αύριο για περισσότερο από δύο βδομάδες. Δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε ικανοποιητικούς αριθμούς αποσυμπίεσης σε δύο βδομάδες. Ας είμαστε ειλικρινείς. Η κατάσταση είναι δύσκολη» υπογράμμισε.

Με στοιχεία από reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet