Περιφέρεια Αττικής: Άμεση στήριξη των πληγέντων από τις φωτιές
Καμένο σπίτι στη Βαρυμπόμπη (Eurokinissi)
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Άμεση στήριξη των πληγέντων από τις φωτιές

Σε κινητοποίηση βρίσκεται το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να συμβάλλει στις διαδικασίες άμεσης στήριξης και ανακούφισης των πληγέντων από την πυρκαγιά σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Ο μηχανισμός της Περιφέρειας έχει ξεκινήσει να υλοποιεί συγκεκριμένα βήματα για την ταχύτερη και αμεσότερη στήριξη των πληγέντων. Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και κατά τη διάρκεια της διευρυμένης συνάντησης με στελέχη της κυβέρνησης και τους δημάρχους των πληγέντων περιοχών, η Περιφέρεια  αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου μέσω του ΠΕΠ  Αττικής  2021-2027 να καταρτιστεί ειδικό πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν.

Επίσης, έχει ζητήσει από τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες να προβούν χωρίς καμία καθυστέρηση στην υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών προκειμένου να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατό οι απαιτούμενες διαδικασίες καταγραφής ζημιών σε επιχειρήσεις, τα έργα ομβρίων κ.ά.

«Η Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη στιγμή παραμένει  στην πρώτη γραμμή της μάχης στήριξης  των συμπολιτών μας. Όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής είναι έτοιμος να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική. Όπως επισημάναμε και κατά τη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια την προηγούμενη Πέμπτη, οι διαδικασίες και τα βήματα θα πρέπει να έχουν τη μορφή του κατεπείγοντος προκειμένου τα έργα υποδομής να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν. Επιπλέον, η Περιφέρεια Αττικής με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξετάζει ειδική επιδότηση μέσα από το ΠΕΠ Αττικής 21-27 για να δοθεί σε αυτές τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις φωτιές», επεσήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής.   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet