Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης του παράπλευρου οδικού δικτύου Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης του παράπλευρου οδικού δικτύου Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας

Σε εξέλιξη είναι το έργο βελτίωσης του Περιφερειακού και παράπλευρου οδικού δικτύου Αθηνών – Λαμίας. Η Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών (ΔΔΙΜΥ)) της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση και Περιοδική Συντήρηση Υποδομών στο Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιεί από χθες, Δευτέρα 4 Ιουλίου έργα συντήρησης του οδοστρώματος του ανατολικού παραπλεύρου (S.R.) της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας.

Το έργο εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα συντήρησης με προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ, έχει μήκος περίπου 5 χιλιόμετρα και είναι επιφάνειας 50.000 τετραγωνικών μέτρων.

Παράλληλα εκτελούνται και εργασίες διαγράμμισης της οδού, καθώς και συντήρησης της υπάρχουσας κάθετης σήμανσης όπου απαιτείται. Οι σχετικές εργασίες αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας καθώς και στην επαύξηση του βαθμού ασφαλείας των διερχομένων οχημάτων που χρησιμοποιούν τον παράπλευρο άξονα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

Με αφορμή τις σχετικές εργασίες ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Εκσυγχρονίζουμε το οδικό δίκτυο και προστατεύουμε τους πολίτες. Στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε θέσει από τη πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας ως βασική προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις άρσης της επικινδυνότητας και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας. Στόχος μας είναι να περιορίσουμε στο ελάχιστο τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι αξία αδιαπραγμάτευτη».

Το συντονισμό των έργων έχει αναλάβει με εντολή του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού Σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων Θ. Κατσιγιάννης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet