Στους δρόμους όλη η χώρα – Ζητούνται ευθύνες για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
Φωτογραφία: 902.gr
Κοινωνία

Στους δρόμους όλη η χώρα – Ζητούνται ευθύνες για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα και πάλι την Πέμπτη 16 Μαρτίου, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν 24ωρη απεργία με κύριο αίτημα να αποδοθούν ευθύνες για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Στην απεργία έχουν ήδη ξεκινήσει να δηλώνουν συμμετοχή μία σειρά κλάδων, φορέων και συλλόγων από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

«Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης» σημειώνει η ΓΣΕΕ με αφορμή τη νέα δράση.

«Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την απεργία.

To Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής τονίζει στο δικό του μήνυμα ότι «το έγκλημα αυτό δεν είναι κάποια εξαίρεση στον κανόνα. Ακριβώς αυτές τις πολιτικές υλοποιούν οι δήμαρχοι και οι κυβερνήσεις».

«Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να κάνουν την επιτυχία της απεργίας δική τους υπόθεση» προτρέπει από την πλευρά του το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στο δικό του κάλεσμα.

«Το κέρδος είναι η αιτία που οι επιχειρηματικοί όμιλοι αδυνατίζουν την ασφάλεια και τα μέτρα προστασίας, το κέρδος είναι αιτία που η πανδημία έγινε ευκαιρία για λίγους, το κέρδος είναι η αιτία που στο όνομα του οι εργοδότες έχουν καταρρίψει τα στοιχειώδη μέτρα για την Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς» αναφέρει η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής.

«Οι κινητοποιήσεις αυτές ανοίγουν το δρόμο για την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και τους δεκάδες νέους ανθρώπους» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ..

«Η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και όσοι κυβέρνησαν μέχρι τώρα, επιχειρούν να κρύψουν την πραγματική αιτία αυτής της τραγωδίας. Ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο και κρύβουν τον πραγματικό ένοχο, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης που υπηρετούν πιστά όλοι τους» το σχόλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης».

«Η νέα γενιά δε συγχωρεί κανέναν από τους ενόχους γι’ αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Γι’ αυτό γράφτηκε σε χιλιάδες σχολεία της χώρας ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ- ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ. Και όσο εσείς μετράτε τις ζωές μας σε ευρώ, εμείς σας λέμε πως οι ζωές μας αξίζουν!» αναφέρει από την πλευρά της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet