Στο Παίδων «Αγία Σοφία» ο Γ. Πατούλης με αφορμή την εγκατάσταση του νέου μαγνητικού τομογράφου
Κοινωνία

Στο Παίδων «Αγία Σοφία» ο Γ. Πατούλης με αφορμή την εγκατάσταση του νέου μαγνητικού τομογράφου

Το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» επισκέφθηκε την Τρίτη 9/6 ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την εγκατάσταση του νέου μαγνητικού τομογράφου ο οποίος εξασφαλίστηκε μετά από χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 816.850.00 ευρώ.

Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον κ. Εμ. Παπασάββα, διοικητή των Παιδιατρικών Νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» και τη διευθύντρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής, καθηγήτρια Χ. Κανακά-Gantenbein, για το έργο του Νοσοκομείου, τις ελλείψεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά και την πρότυπη οργάνωση του αυτοματοποιημένου συστήματος διαχείρισης φαρμάκων.

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Παπασάββας, παρουσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη για το έμπρακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει, επισημαίνοντας ότι η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι ζωτικής σημασίας για το Νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον διοικητή του Νοσοκομείου ότι η Περιφέρεια θα προβεί άμεσα και στην προμήθεια ενός νέου σύγχρονου ψηφιακού αγγειογράφου για το αιμοδυναμικό τμήμα. Ο κ. Παπασάββας ζήτησε από τον περιφερειάρχη να συμβάλει και στην προσπάθεια εξασφάλισης αυτοματοποιημένων συστημάτων διαχείρισης φαρμάκων και στο σύνολο των κλινικών του Νοσοκομείου.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι στις προτεραιότητές του είναι η θωράκιση της υγείας των πολιτών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών.

«Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να συμβάλλει στην προσπάθεια αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μου να βρίσκομαι σε ένα νοσοκομείο πρότυπο, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα νοσοκομεία της Ευρώπης. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι παρούσα, μέσω ΕΣΠΑ, στην προσπάθεια βελτίωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών που αφορούν τα παιδιά μας. Θέλω να συγχαρώ το διοικητή του Νοσοκομείου και τους άξιους συναδέλφους ιατρούς οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη για να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet