Την έδρα της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ στο Χαλάνδρι επισκέφθηκε η Δύναμη Ζωής
Κοινωνία

Την έδρα της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ στο Χαλάνδρι επισκέφθηκε η Δύναμη Ζωής

Την έδρα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών -Νοητικά Υστερούντων, στο Χαλάνδρι, όπου στεγάζονται τρεις δομές φροντίδας για άτομα με αναπηρίες επισκέφθηκε σήμερα 3/12 η Ρένα Δούρου, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Δύναμης Ζωής, αποτελούμενη από τους περιφερειακούς συμβούλους Γ. Μπαλάφα, Κ. Θεοχάρη, Μ. Αθανασίου και μέλη της γραμματείας της παράταξης. Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ, Όμηρος Εμμανουηλίδης, καθώς και η υπεύθυνη της Μονάδας, ψυχολόγος Ευαγγελία Παπαδιώτη. Η ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ είναι μία από τις πολλές δομές που στήριξε οικονομικά η Δύναμη Ζωής στη θητεία της στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Η περιφερειακή παράταξη αναφέρει σχετικά: «Το κρίσιμο είναι να σεβόμαστε και να συμβάλλουμε στα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία όχι μία αλλά και τις 365 ημέρες του χρόνου. Σήμερα περισσότερο ίσως από ποτέ άλλοτε, χρειαζόμαστε γνώση, κατανόηση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση για να γίνουν ορατά τα άτομα με αναπηρία, για να σπάσουμε αποκλεισμούς, οπισθοδρομικά στερεότυπα και στεγανά. Αυτή είναι η υποχρέωση όλων μας. Γιατί τα δικαιώματα των συμπολιτών μας με αναπηρία, είναι οι υποχρεώσεις των κοινωνιών μας.

Η Δύναμη Ζωής στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν έμεινε στα λόγια. Πήρε πρωτοβουλίες και αποφάσεις για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Από τον ορισμό Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για θέματα Πολιτών με Αναπηρία, της Β. Τσαβαλιά, ως την επιχορήγηση 48 φορέων της Αττικής, εντάσσοντας και νέους οι οποίοι δεν ελάμβαναν μέχρι τότε καμιά επιχορήγηση. Την τοποθέτηση στις παραλίες της Αττικής 35 μηχανισμών seatrack για την απρόσκοπτη πρόσβαση των κινητικά αναπήρων και των εμποδιζόμενων ατόμων στις παραλίες μας. Την καθιέρωση για πρώτη φορά σε συνεργασία με την Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών του Καθολικά Προσβάσιμου Πολιτισμού με προβολή ταινιών με ακουστική περιγραφή για τυφλούς, διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και Υπέρτιτλους για κωφούς σε προσβάσιμες για κινητικά αναπήρους αίθουσες και χώρους. Με πολλές ακόμη πρωτοβουλίες, με συγκεκριμένα έργα, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, στη διάρκεια της θητείας της, η Δύναμη Ζωής βρέθηκε στο πλευρό των συμπολιτών μας με αναπηρίες, κάνοντας την αναπηρία ορατή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet