Γ. Σγουρός: Δεν χρειάζονται οι αναθέσεις για Μάτι και Μάνδρα, η Περιφέρεια Αττικής έχει πληθώρα ικανότατων δικηγόρων
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Γ. Σγουρός: Δεν χρειάζονται οι αναθέσεις για Μάτι και Μάνδρα, η Περιφέρεια Αττικής έχει πληθώρα ικανότατων δικηγόρων

Ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σημειώνει ότι «για δεύτερη φορά ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Πατούλης, ζητά από το Περιφερειακό Συμβούλιο να εγκρίνει παράνομα αμοιβή 266.000 ευρώ (με ΦΠΑ) σε ιδιώτη δικηγόρο, ο οποίος τον εκπροσωπούσε κατά το παρελθόν, συντάσσοντας εξώδικα σε υποθέσεις του (προσωπικές και Δήμου Αμαρουσίου), για να χειριστεί δικαστικά τις αγωγές κατά της Περιφέρειας Αττικής για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και την καταστροφική πλημμύρα στη Μάνδρα».

Στη συνέχεια της σχετική ανακοίνωσης ο κ. Σγουρός αναφέρει ότι τούτο επιχειρείται με πλήρη παράκαμψη της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία διαθέτει έμπειρους, ικανούς και εξειδικευμένους δικηγόρους, που είναι σε κάθε περίπτωση σε θέση να χειριστούν τις παραπάνω υποθέσεις, χωρίς κόστος για την Περιφέρεια, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

«Καταδικάσαμε την παράνομη και σκανδαλώδη παροχή πληρεξουσιότητας στον ανωτέρω ιδιώτη δικηγόρο, η οποία δόθηκε αιφνιδιαστικά από την Οικονομική Επιτροπή, άρον-άρον, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Αυγούστου. Ζητήσαμε την ανάκλησή της επισημαίνοντας τις ευθύνες όσων συνέβαλαν στην παρανομία. Μας αγνόησαν. Το ίδιο έπραξαν και μετά από την άρνηση καθορισμού της αμοιβής του ανωτέρω δικηγόρου από το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 2/9/2020», προσθέτει ο πρώην περιφερειάρχης.

Και ο κ. Σγουρός καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Κατόπιν αυτού απαιτούμε, για τελευταία φορά, να ανακληθεί η παράνομη ανάθεση, δηλώνοντας ξεκάθαρα και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας, ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη κατά των φυσικών και ηθικών αυτουργών της ανωτέρω μεθόδευσης, ζητώντας τον έλεγχο και τον καταλογισμό των ποινικών και αστικών ευθυνών τους. Να αναλογιστούνε σε τι δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκεται η χώρα μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet