Γ. Σγουρός: Πληρώνουμε για ακόμη μία φορά τις επιλογές και τη διαχειριστική ανεπάρκεια του κ. Πατούλη
news247.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Σγουρός: Πληρώνουμε για ακόμη μία φορά τις επιλογές και τη διαχειριστική ανεπάρκεια του κ. Πατούλη

Ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, Γιάννης Σγουρός, αναφέρεται σε όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μπάλλος» και κάνει λόγο για μία «τριτοκοσμική χώρα».

Παράλληλα, ο κ. Σγουρός τονίζει ότι η διοίκηση της περιφέρειας Αττικής άργησε να εκτελέσει τα αντιπλημμυρικά έργα στο Μοσχάτο, στην Καλλιθέα και στη Νέα Σμύρνη, αλλά και ότι υπάρχει έλλειψη σχεδιασμού.

Ειδικότερα, ο κ. Σγουρός αναφέρει:

«Στις 14 Οκτωβρίου βρεθήκαμε μπροστά σε μία απαράδεκτη κατάσταση με δρόμους και υπόγειες διαβάσεις πλημμυρισμένες και αδιάβατες. Η εικόνα του λεωφορείου βουλιαγμένου κυριολεκτικά μέσα στο νερό και των επιβατών του να απομακρύνονται πιασμένοι χέρι-χέρι παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα.

»Έφταιγε μήπως η σφοδρή καταιγίδα για την εικόνα αυτή ή έβαλαν το χέρι τους οι γνωστοί ανευθυνο-υπεύθυνοι με τον ωχαδερφισμό τους και την έλλειψη συνολικού σχεδιασμού;

»Η περίπτωση της γέφυρας στην παλαιά Ποσειδώνος προς Συγγρού είναι χαρακτηριστική περίπτωση πλήρους αδιαφορίας και έλλειψης σχεδιασμού. Πώς συμβαίνει να βουλιάζουν λεωφορεία στις υπόγειες διαβάσεις; Από τις έντονες βροχοπτώσεις; Ασφαλώς και όχι. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την υπερχείλιση του Ιλισού. Το νερό πέρασε μέσα από το εργοτάξιο, κατέκλυσε την υπόγεια διάβαση του τραμ, που ευρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο από τον νεοκατασκευαζόμενο δρόμο, και στη συνέχεια κατέκλυσε την υπόγεια οδική διάβαση, που και αυτή είναι ακόμα χαμηλότερα από την υπόγεια διάβαση του τραμ. Παράλληλα, υπήρξε μεγάλη ροή επιφανειακών νερών από το Μοσχάτο και την περιοχή απέναντι από το “Νιάρχος” λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων. Τα ελάχιστα φρεάτια που υπήρχαν ήταν αδύνατον να συγκρατήσουν τον όγκο του νερού που λόγω και της κλίσης του εδάφους έγινε ορμητικό.

»Αυτά θα γίνονται κάθε φορά που θα βρέχει έντονα, αν δεν γίνουν έργα διαπλάτυνσης και εκβάθυνσης της κοίτης του Ιλισού και αντιπλημμυρικά έργα στο Μοσχάτο, στην Καλλιθέα και στη Νέα Σμύρνη. Αυτά θα έπρεπε να γίνουν πρώτα απ’ όλα.

»Ποια είναι η ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής; Η Περιφέρεια, με διαρκείς παρατάσεις ολοκλήρωσης του έργου στον Φαληρικό Όρμο, έδειξε μεγάλο “σεβασμό” και “ευγένεια” σε έναν εργολάβο που υπολειτουργεί το εργοτάξιό του για ένα και πλέον χρόνο. Παράλληλα, υπήρξε τρομακτική καθυστέρηση στην εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στο Μοσχάτο, στην Καλλιθέα και στη Νέα Σμύρνη.

»Η έλλειψη συνολικού σχεδιασμού αντιπλημμυρικών έργων και η παράλειψη διάθεσης των σχετικών πιστώσεων οδήγησαν και μαθηματικά στα παραπάνω αποτελέσματα. Ανεξάρτητα από την κλιματική κρίση και τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

»Εμείς, το 2014 παραδώσαμε έναν πλήρη σχεδιασμό αντιπλημμυρικών έργων. Τα αντιπλημμυρικά όμως είναι “θαμμένα” στη γη και φαίνονται ελάχιστα, ενώ τα “λαγουδάκια”, τα υπερκοστολογημένα rapid tests και οι γιορτές στο Πεδίο του Άρεως έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα για τη διοίκηση της Περιφέρειας. Πληρώνουμε για ακόμη μία φορά τις επιλογές και τη διαχειριστική ανεπάρκεια του κ. Πατούλη και των συνεργατών του. Ας προσέχαμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet