Όταν ο νόμος παραβιάζεται από την… κορυφή
Περιφέρεια Αττικής

Όταν ο νόμος παραβιάζεται από την… κορυφή

Καθένας τους διεκδικεί την ψήφο του Έλληνα πολίτη για να ανασυστήσει το κράτος, να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να φέρει, επιτέλους, την ισονομία και ισοπολιτεία στη χώρα. Και καθένας τους φροντίζει να διαψεύδει στην πράξη τα όσα υπόσχεται.

Ο λόγος για τους πολιτικούς αρχηγούς, οι αφίσες των οποίων, για άλλη μια φορά, πλημμύρισαν στάσεις λεωφορείων, στύλους σημάτων κυκλοφορίας, ακόμη και φωτεινούς σηματοδότες σε κεντρικές λεωφόρους και δευτερεύοντες οδούς.

Και να ήταν μόνο το ακαλαίσθητο θέαμα όλων αυτών των αφισών, που ρυπαίνουν τις πόλεις μας, άντε και να το… καταπίναμε. Όμως, σε αρκετές περιπτώσεις, η ανάρτηση των αφισών αυτών παραβιάζει κατάφορα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των οδηγών, αφού είτε διασπούν την προσοχή τους είτε εμποδίζουν την ανάγνωση των σημάτων της Τροχαίας. Aπό ανάλογου τύπου υπαίθρια διαφήμιση, η Ελλάδα έχει χάσει αρκετούς ανθρώπους σε τροχαία δυστυχήματα που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, όπως συνέβη συχνά και στην περιοχή των Βορείων Προαστίων.

Δυστυχώς, όμως, όπως φαίνεται δεν ιδρώνει το αυτί όσων εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο για να διαφημίζουν τα κάθε λογής «προϊόντα» τους, ο δε νόμος μάλλον δεν τους… αγγίζει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet