Γ. Πατούλης: Πρώτα η Μάνδρα, σήμερα το Πεδίον του Άρεως, αύριο τι, κ. Δούρου;
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Πρώτα η Μάνδρα, σήμερα το Πεδίον του Άρεως, αύριο τι, κ. Δούρου;

Σε σκληρό ύφος ασκεί την κριτική του προς της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται για την κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως.

Στη σχετική δήλωσή του ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρει:

Η  εισαγγελική έρευνα που θα διεξαχθεί για το Πεδίον του Άρεως αποτελεί ίσως την αφετηρία προκειμένου να δοθεί επιτέλους τέλος σε μια κατάσταση που αποτελεί ντροπή για την Αθήνα.

Η κ. Δούρου, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκεται για μια ακόμη φορά αντιμέτωπη με τον εισαγγελέα, εξαιτίας της προφανούς ανεπάρκειάς της να διαχειριστεί τα ζητήματα αρμοδιότητάς της. 

Η ανεπάρκεια αυτή αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο στην περίπτωση της Μάνδρας.

Ελπίζω πραγματικά η εισαγγελική έρευνα, που ξεκίνησε με εντολή του κ. Ζαγοραίου, να σηματοδοτήσει  την αφετηρία ώστε να δρομολογηθούν συνολικές λύσεις στο ζήτημα της αξιοποίησης του Πεδίου του Άρεως προς όφελος των κατοίκων της Αθήνας.

Να καταστεί επιτέλους ένας πραγματικός χώρος αναψυχής και πολιτισμού για τους πολίτες, μια όαση πρασίνου σε μια πόλη που την πνίγει το τσιμέντο, μια «νησίδα» πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης της νέας γενιάς.

Σε αυτήν την προσπάθεια ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι Αθηναίοι και Αθηναίες. Δεν μας φοβίζουν οι απειλές εκείνων που επιδιώκουν να παραμείνει το Πεδίον του Άρεως χώρος ανομίας και παραβατικότητας. Παράλληλα δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε να περάσει ο έλεγχος και η ευθύνη διαχείρισης του Πεδίου του Άρεως, με τους ανάλογους πόρους, στον Δήμο της Αθήνας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet