ΚΕΔΕ: Αυτές είναι οι αμοιβές των αιρετών στους δήμους
Φωτογραφία: freepik.com
Θεσμικοί Φορείς

ΚΕΔΕ: Αυτές είναι οι αμοιβές των αιρετών στους δήμους

Την παρέμβαση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Λάζαρου Κυρίζογλου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα των τελευταίων πολλών ημερών σχετικά με τις αμοιβές των αιρετών στους δήμους. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το ζήτημα προβλήθηκε εντόνως κατά την προεκλογική περίοδο και συνεχίζεται, υπερβαίνοντας όμως τα όρια της αντικειμενικότητας και της αλήθειας».

Με αφορμή αυτό, παρατίθεται η εξέλιξη των αμοιβών (ιδίως τη «μνημονιακή» περίοδο), αναφέρονται αναλυτικά οι αμοιβές δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και προέδρων κοινοτήτων, ενώ διευκρινίζονται τα ισχύοντα για επιδόματα, έξοδα παραστάσεως κ.λπ.

Η αλήθεια των αριθμών

  • Για δημάρχους με πληθυσμό δήμων άνω των 100.000 κατοίκων, όπως είναι δηλαδή οι Δήμοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Πειραιά, Ηρακλείου, Λάρισας, Βόλου, Περιστερίου κ.λπ., ο καθαρός μισθός διαμορφώνεται περί τα 2.884 ευρώ και όχι 4.275 ευρώ (μεικτά).
  • Για δημάρχους με πληθυσμό δήμων από 20.000 έως 100.000 κατοίκους, που αποτελούν την πλειονότητα των δήμων, ο καθαρός μισθός διαμορφώνεται περί τα 2.300 ευρώ και όχι 3.420 ευρώ (μεικτά)
  • Για δημάρχους με πληθυσμό δήμων κάτω των 20.000 κατοίκων, ο καθαρός μισθός διαμορφώνεται περί τα 1.730 ευρώ και όχι 2.565 ευρώ (μεικτά).

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet