Σε εφαρμογή το νέο σύστημα κατανομής των ΚΑΠ στους δήμους
Φωτογραφία: Laz.kyrizoglou/FB
Θεσμικοί Φορείς

Σε εφαρμογή το νέο σύστημα κατανομής των ΚΑΠ στους δήμους

Σε εφαρμογή τέθηκε το νέο σύστημα απόδοσης της τακτικής επιχορήγησης των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου για την κατανομή της πρώτης δόσης των ΚΑΠ, που προορίζεται για τις λειτουργικές δαπάνες των δήμων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με το νέο σύστημα κατανομής των ΚΑΠ, που θεσπίστηκε μετά από πρόταση της ΚΕΔΕ, άλλαξε ο τρόπος και τα κριτήρια κατανομής, με συγκεκριμένη ποσοτικοποίηση ανάλογα με τον πληθυσμό, τη νησιωτικότητα, το δίκτυο της αγροτικής οδοποιίας, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε δήμου. Έτσι, ευνοούνται οι μικρότεροι σε μέγεθος δήμοι, ορεινοί και νησιωτικοί, χωρίς όμως να μειωθεί το ποσό της επιχορήγησης κανενός δήμου σε σχέση με αυτήν που λάμβαναν το 2023.

Η πρώτη δόση της τακτικής επιχορήγησης για κάλυψη των λειτουργικών και λοιπών δαπανών, ανέρχεται στα 145 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, σχολιάζοντας το γεγονός, υπογραμμίζει πως πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, γιατί είναι η πρώτη φορά που η κατανομή των ΚΑΠ γίνεται με τον νέο τρόπο, που ισχύει από 1/1/2024, και σύμφωνα με την απόφαση του τελευταίου συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet