Στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι με 5μηνα
Αυτοδιοίκηση

Στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι με 5μηνα

Σύσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 η Παναττική Επιτροπή των εργαζομένων σε προγράμματα με πεντάμηνες συμβάσεις εργασίας του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, στην οποία αποφασίσθηκε να τεθεί αίτημα στους δήμους για παράταση των προγραμμάτων και μονιμοποίηση των εργαζομένων.

Παράλληλα, αποφασίσθηκε η συμμετοχή των εργαζομένων αυτών στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015, καθώς και συμμετοχή σε κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής:

Την Παρασκευή 6-11-2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Παναττικής Επιτροπής των 5μηνιτών του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής μαζί με εργαζόμενους από δήμους όπου ακόμα δεν έχουν εκλέξει επιτροπές.

Από τη συζήτηση καταγγέλθηκε η πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δημάρχων όπου όλοι τους μοναδικό στόχο έχουν την παρά πέρα αφαίμαξη των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων προκειμένου να ικανοποιήσουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Αναδείχθηκε ότι ο συλλογικός αγώνας, ο σωστά προσανατολισμένος έφερε αποτελέσματα, αναγκάζοντας το υπουργείο να προχωρήσει σε σειρά εγκυκλίων όπου επί της ουσίας τους αναγνωρίζει εργασιακά δικαιώματα και στους συναδέλφους στα 5μηνα (εργατικό ατύχημα, ωράριο, άδειες κ.λπ.). Και αυτό θα πρέπει να αποτελέσει απάντηση σε αυτούς που σπείρουν την απογοήτευση ότι τίποτα δεν αλλάζει.

Εκφράστηκε η ανάγκη ότι αυτός ο αγώνας που δόθηκε μέχρι σήμερα δεν θα πρέπει να σταματήσει εδώ αλλά αντιθέτως το επόμενο διάστημα θα πρέπει να απλωθεί, να αγκαλιάσει το σύνολο των δήμων, να δημιουργηθούν παντού επιτροπές, να γίνει υπόθεση του κάθε 5μηνίτη, του κάθε εργαζόμενου όπου ενιαία πλάι στο Συνδικάτο των ΟΤΑ θα παλέψουν για το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να οργανωθεί η δική μας αντεπίθεση, δηλώνοντας στην κυβέρνηση, την ευρωπαϊκή ένωση και τους δημάρχους ότι εμείς δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα, ότι εμείς δεν βολευόμαστε με 400 ευρώ. 

Η Πανεργατική Απεργία στις 12 του Νοέμβρη θα πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο νέων αγώνων.  

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι οι εξής:

  1. Η συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 12 του Νοέμβρη με το δικό τους πανό, το δικό τους μπλοκ  στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Ομόνοια αλλά και τον Πειραιά (Αθήνα προσυγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος στις 10:00 και στον Πειραιά προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10:00).
  2. Η δημιουργία επιτροπών σε δήμους όπου ακόμα δεν έχουν φτιαχτεί.
  3. Να μπει αίτημα στα Δημοτικά Συμβούλια παράτασης των προγραμμάτων και να δρομολογηθεί η μονιμοποίησή τους.
  4. Μαζική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 19 του Νοέμβρη για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet