Επικερδείς εργολαβίες στα καμένα του Πεντελικού καταγγέλλουν τρεις σύλλογοι
Φωτογραφία: dasamarisos.blogspot.com
Σύνδεσμοι-Φορείς

Επικερδείς εργολαβίες στα καμένα του Πεντελικού καταγγέλλουν τρεις σύλλογοι

«Μια εβδομάδα μετά τη φωτιά (σ.σ. η πρόσφατη φωτιά στο Πεντελικό) και ενώ τα πρώτα σημάδια αναβλάστησης εμφανίζονται στα ρέματα, ξεκίνησε ο χορός των επικερδών εργολαβιών» σημειώνουν σε ανοικτή επιστολή τους προς το Δασαρχείο Πεντέλης η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών «Δασαμάρι SOS», η Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος και η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεντέλης-Μελισσίων.

Στην εν λόγω επιστολή, που έχει τίτλο «Aναγκαίες παρεμβάσεις του Δασαρχείου Πεντέλης προς αποτροπή περαιτέρω καταστροφών στις καμένες δασικές εκτάσεις του Πεντελικού από τη φωτιά της 19ης-20ης Ιουλίου 2022» οι παραπάνω φορείς, μεταξύ άλλων, σημειώνουν:

«Ανεξέλεγκτη δενδροκτονία ξεκίνησε από τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου στους καμένους οικισμούς του Ντραφιού και της Διώνης, σε κοινόχρηστους χώρους (άλση, πεζοδρόμια). Εργολάβοι πετσοκόβουν και κλαδεύουν, χωρίς μελέτες, χωρίς επίβλεψη, κατά παράβαση των επιστημονικών κανόνων, που απαιτούν αναμονή μέχρι και την επόμενη άνοιξη μετά τη φωτιά ώστε να δοθεί χρόνος στη χλωρίδα να αντιδράσει και να φανεί τι θα επιζήσει. Εξαφανίζουν αδιακρίτως κάθε πεύκο, είτε πλήρως, είτε μερικώς καμένο, ακόμα και υγιές. Στη θέση πανύψηλων ευκαλύπτων, που σε διάστημα λίγων ημερών θα πρόσφεραν νέους πράσινους κλάδους σε όλη την κόμη τους, αφήνουν όρθια κούτσουρα 1-2 μ. Εξολοθρεύουν τα λιγοστά, πλέον, μεγάλα δέντρα της περιοχής».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή στο Δασαρχείο Πεντέλης

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Κ.μπερτζουανης

    Πώς είναι δυνατόν να γράφονται όλα αυτά για το πεντελικό και κάποιοι/Ες να μη (ούτε καν) να ενδιαφέρονται…πέρασαν οι καιροί(2020-2021) των ψεύτικων και ανεφάρμοστα άνευ σκέψης και γνώσης σχεδιασμού.Αγραμματοι,φιλόδοξοι ανήμποροι λογικής και αποφασιστικοτητας βρέθηκαν να δουλεύουν τον κόσμο.Ολο επισκέψεις συνεργασίες μπερδεμένες και ανούσιες πρακτικές όταν λέμε ανθρωπογενή παραβατικότητα στο πεντελικό να συμπεριλάβουμε και τις αστοχίες & καραγκιοζιλικια των αρχόντων Αυτοί
    Ι κάνουν το κακό Δεν φαίνεται να μελετούν δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται .ΤΙ ΞΕΡΟΥΝ…..ΝΑ ΠΕΡΝΟΎΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΟΓΟ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΣΤΕ ΑΛΛΑ Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΤΙΒΟ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΡΑ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΕΤΕ,ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΙΣΟΡΟΠΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet