ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Κινητοποίηση για τα ζητήματα στα ειδικά σχολεία στις 26/10 στη Βουλή
www.autismthessaly.gr
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Κινητοποίηση για τα ζητήματα στα ειδικά σχολεία στις 26/10 στη Βουλή

Στην κινητοποίηση για τα ζητήματα στα ειδικά σχολεία συμμετέχει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, στις 18:00, στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» αναφέρει:

«Ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και για ακόμα μία φορά  οι μαθητές με αναπηρία αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια στη φοίτηση τους, καθώς δεν έχουν καλυφτεί τα κενά σε προσωπικό, ειδικό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό. Έτσι, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στο προσφερόμενο έργο, καθώς οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, ψυχικής στήριξης κ.λπ., είναι αναντικατάστατες για την ολόπλευρη στήριξη και την εν γένει πρόοδό τους.

Τα δρομολόγια μεταφοράς, σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν ξεκινήσει, αφήνοντας στο σπίτι, τουλάχιστον 1.000 παιδιά, μόνο στην Αττική, σύμφωνα με δήλωση της υφυπουργού παιδείας. Στο ιδιωτικοποιημένο σύστημα μεταφορών, οι συμβάσεις που ανά διαστήματα κάνουν τον κύκλο τους λήγουν, και μέχρι να επανανεωθούν αφήνουν για διαστήματα ακάλυπτα τα δρομολόγια. Βέβαια ακόμη και αν αυτά καλύπτονται οι όροι και οι προϋποθέσεις μεταφοράς, δεν προσδιορίζονται με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια. Οι οδηγοί και οι συνοδοί δεν έχουν την αναγκαία κατάρτιση για να το κάνουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet