Συνάντηση Γ. Κουμουτσάκου με τον υπουργό Κ. Πιερρακάκη για τη ψηφιακή υπηκοότητα
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Συνάντηση Γ. Κουμουτσάκου με τον υπουργό Κ. Πιερρακάκη για τη ψηφιακή υπηκοότητα

Ο βουλευτής του Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου συνάντησε τον «αρχιτέκτονα» της ψηφιακής μετάβασης του κράτους, υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη.

Όπως αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος «η ψηφιακή μετάβαση αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχουν γίνει άλματα στον τομέα των ψηφιακών μεταρρυθμίσεων. Η δημόσια διοίκηση έχει αναβαθμιστεί και η καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη βελτιώνεται συνεχώς, καθώς μπορούμε πια να διεκπεραιώσουμε βασικές υποχρεώσεις από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνο, χωρίς αχρείαστη ταλαιπωρία».

Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Κουμουτσάκο για τις επόμενες δράσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κούρσα για το μεγάλο ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ από την πλευρά του ο κ. Κουμουτσάκος έθεσε στον κ. Πιερρακάκη ορισμένα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως τα προβλήματα υποδομών, αστάθειας και ταχύτητας του δικτύου σε ορισμένες περιοχές.

Τέλος, η συζήτηση επεκτάθηκε και στο θέμα των χρηματοδοτήσεων ΕΣΠΑ στις εταιρίες νέων τεχνολογιών, το ενδεχόμενο στοχευμένων επιδοτήσεων σε εταιρείες εστιασμένες σε διαδικτυακές εργασίες, καθώς και στην ενίσχυση των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, στην προβολή τους στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ηλεκτρονικό εμπόριο). Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ψηφιακή υπηκοότητα (digital citizenship), η οποία, όπως αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος, θα δώσει νέα πνοή και διάσταση στο οικοσύστημα της ψηφιακής οικονομίας και θα  ενισχύσει τις προοπτικές απασχόλησης των νέων Ελλήνων.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet