Οι νέοι στην Αγία Παρασκευή συνεργάζονται και προτείνουν λύσεις για τη βιωσιμότητα
Ποιότητα Ζωής

Οι νέοι στην Αγία Παρασκευή συνεργάζονται και προτείνουν λύσεις για τη βιωσιμότητα

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή νέων, οι οποίοι εργάστηκαν σε 8 ομάδες εργασίας, πραγματοποιήθηκε το Climathon Αγία Παρασκευή, ένας διαγωνισμός με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα διαχείρισης νερού.

Το Climathon Αγία Παρασκευή, της γενικής γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, έλαβε χώρα το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και με συνεργασία του κολλεγίου, της Μονάδας Αειφόρου Ανάπτυξης – ΕΚ ΑΘΗΝΑ, του Δήμου Αγίας Παρασκευής, υπό την αιγίδα του Πράσινου Ταμείου και με την υποστήριξη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του έργου LIFE IP AdaptInGR. Δύο μέρες νωρίτερα, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, είχε πραγματοποιηθεί η ημερίδα για τις καλές πρακτικές για τη διαχείριση των υδάτων στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, συγκεντρώνοντας ακαδημαϊκούς, ειδικούς, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, καινοτόμους, ηγέτες του κλάδου, πολίτες και νέους για να μοιραστούν ιδέες και βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση του νερού.

Η πρόκληση του Climathon Αγίας Παρασκευής 2023 είχε τίτλο «Νερό, Φύση και Πολίτες», αναζητώντας λύσεις που σχετίζονται με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, τη φύση και τη βιοποικιλότητα στην πόλη, τα οφέλη ή/και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και των επισκεπτών της Αγίας Παρασκευής στην προστασία του φυσικού και του περιβάλλοντος της πόλης. Η πρόκληση Climathon Αγία Παρασκευή 2023 ακολούθησε τη γραμμή της Νέας Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Bauhaus, η οποία επιδιώκει να επανασχεδιάσει πόλεις ανθεκτικές στην Κλιματική Αλλαγή και ταυτόχρονα να τις καταστήσει πρωτότυπα Βιωσιμότητας, Ομορφιάς και Ενσωμάτωσης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet