ΟΧΙ από την ΕΝΕΒΑΠ στην προοπτική λειτουργίας συγκεκριμένων καταστημάτων τις Κυριακές
Επιχειρήσεις – Αγορά

ΟΧΙ από την ΕΝΕΒΑΠ στην προοπτική λειτουργίας συγκεκριμένων καταστημάτων τις Κυριακές

Με έγγραφό της η Περιφέρεια Αττικής, μέσω της αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Λουκίας Κεφαλογιάννη, κάλεσε πριν λίγες μέρες σε δημόσια διαβούλευση για τη διερεύνηση της δυνατότητας να ανοίγουν κάποιες δραστηριότητες (κρεοπωλεία, οπωροπωλείο, αρτοποιία, ιχθυοπωλεία) όλες τις Κυριακές του χρόνου και, μέσω της απόφασης που θα ληφθεί, οι Δήμοι να ανακοινώσουν εάν όριά τους επιτρέπεται να υπάρχει η συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ) στη συγκεκριμένη επιστολή δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει με τα σούπερ μάρκετ που έχουν τις παραπάνω δραστηριότητες, ούτε γιατί μια τέτοια κίνηση γίνεται μόνο στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. «Η μοναδική δικαιολογία ήταν ότι το Χαλάνδρι και η Κηφισιά θεωρούνται τουριστικές περιοχές(!!!) και κάτι ανάλογο πρέπει να αποφασιστεί και για τις υπόλοιπες πόλεις του Βόρειου Τομέα» όπως σημειώνει η Ένωση, προσθέτοντας ότι για το θέμα ζητείται «μια γρήγορη απόφαση, δίνοντάς μας περιθώριο οκτώ ημερών».

Τελικώς, η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΝΕΒΑΠ που στάλθηκε και στον Δήμο Αγίας Παρασκευής είναι αρνητική, όπως ήταν και η παλαιότερη απόφαση της γενικής συνέλευσής της. Ο λόγος είναι ότι οι επαγγελματίες της πόλης θεωρούν ότι κανένας εμπορικός σύλλογος ή Δήμος δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, αλλά αυτή ανήκει στο κεντρικό κράτος και «σίγουρα η κίνηση της Περιφέρειας Αττικής γεννά πολλά ερωτηματικά για το πού θα καταλήξει μια τέτοια διαβούλευση και η σκέψη μας πάει σε παλαιότερες συζητήσεις για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου».

«Δεν θα μπούμε σε καμία διαπραγμάτευση για να αφαιρεθεί η μία μέρα που έχει ο ελεύθερος επαγγελματίας για ξεκούραση» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της ΕΝΕΒΑΠ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet