Κόντρα Δημητρίου-Καβρουδάκη και Λέκκα για τους Παιδικούς Σταθμούς
Κοινωνία

Κόντρα Δημητρίου-Καβρουδάκη και Λέκκα για τους Παιδικούς Σταθμούς

Διαρκής είναι η κόντρα μεταξύ της νυν και πρώην διοίκησης στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, η οποία βρίσκει χώρο να εκδηλωθεί σχεδόν σε κάθε τομέα δράσης της πόλης.

Αυτή τη φορά, φαίνεται να μεταφέρεται στο Νομικό Πρόσωπο “Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγίας Παρασκευής” (ΠΑΙΣΔΑΠ), όπου -με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο- ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Διονύσης Λέκκας  (μέλος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου) αφήνει αιχμές κατά της προέδρου Μαργαρίτας Δημητρίου-Καβρουδάκη.

Η ανακοίνωση του κ. Δ. Λέκκα

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου ΠΑΙΣΔΑΠ (Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγίας Παρασκευής), που πραγματοποιήθηκε στις 13/3/2015, κατά την παρουσίαση των θεμάτων από την πρόεδρο κ. Δημητρίου, συνέβη το εξής: μετα από τοποθέτησή μου, ως μέλος πλέον του νέου Δ.Σ. ΠΑΙΣΔΑΠ και πρώην αντιπρόεδρός του, ανέδειξα το θέμα διοικητικών προβλημάτων και αστοχιών κατά τη σύνταξη ορισμένων εισηγήσεων, με αποτέλεσμα να αποσυρθούν σχεδόν τα μισά θέματα της ημερήσιας διατάξεως, διότι από τις εισηγήσεις έλειπαν σημαντικότατες παρατηρήσεις-βεβαιώσεις από τις διοικητικές-λογιστικές υπηρεσίες του Ν.Π.

Τι συμβαίνει τελικά; Ποιος θα δώσει σχετικές εξηγήσεις; Το Ν.Π. διαθέτει άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, πρόθυμο να βοηθά την εκάστοτε διοίκηση, όπως έπραττε και επί της δικής μας θητείας και τους ευχαριστώ θερμά για ακόμη μία φορά.

Η απάντηση της κ. Μ. Δημητρίου-Καβρουδάκη

Σχετικά με την ανακοίνωση του κ. Λέκκα όσον αφορά στη συνεδρίαση της 13ης Μαρτίου 2015 του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Σταθμών ενημερώνουμε καταρχάς, ότι από τα 18 θέματα προς ψήφιση, απεσύρθησαν τα 5, άρα όχι τα μισά όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Σχετικά με τα 5 θέματα που απεσύρθησαν:

(α) Τα 4 θέματα που αφορούσαν στους προγραμματισμούς και τις εγκρίσεις προσλήψεων υπαλλήλων αποσύρθηκαν μετά από αίτημα του κ. Λέκκα που παρατήρησε ότι έλειπαν οι κωδικοί δαπάνης. Μέσα σε ένα συναινετικό κλίμα και με τη δέσμευσή μας να διερευνήσουμε αν όντως ήταν ελλιπής η σύνταξη των συγκεκριμένων εισηγήσεων, τα αποσύραμε. Ενημερώνουμε δημόσια ότι είναι στη διάθεση όλων οι αντίστοιχες εισηγήσεις των προηγούμενων ετών, όπου οι κωδικοί που βαραίνουν τις δαπάνες προσλήψεων υπαλλήλων δεν αναγράφονται στις εισηγήσεις που έρχονται προς ψήφιση στο Δ.Σ. Παρά το ότι, ως απεδείχθη, οι 4 εισηγήσεις ήταν καθόλα σωστές και κακώς αποσύρθηκαν, σεβαστήκαμε το αίτημά του κ. Λέκκα, αναγνωρίζοντας την εμπειρία του ως τέως αντιπροέδρου και μέλους του Δ.Σ. όλα τα προηγούμενα χρόνια.

(β) Σχετικά με έλλειψη στο 5ο θέμα του οποίου η εισήγηση ενεγράφη ως και η παλαιότερη απόφαση, δηλώνουμε ότι πράξαμε ως οφείλαμε.

Επισημαίνουμε στον κ. Λέκκα, αντί να προσπαθεί να «εφεύρει» λάθη, να αντιληφθεί ότι στο 8ο θέμα ψηφίσαμε ώστε να διορθώσουμε λάθη της προηγούμενης διοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet