Παρέμβαση της Ένωσης Συλλόγων Σχολείων Αγίας Παρασκευής στο ΠΕ.ΣΥ. Αττικής
Κοινωνία

Παρέμβαση της Ένωσης Συλλόγων Σχολείων Αγίας Παρασκευής στο ΠΕ.ΣΥ. Αττικής

Να αναδείξει σειρά σοβαρών και διαρκών προβλημάτων στις σχολικές υποδομές της πόλης μας, αλλά και γενικότερα στην Αττική, τα οποία επηρεάζουν άμεσα την ασφάλεια και την καθημερινότητα χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών είχε την ευκαιρία η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής κατά την παρέμβασή της στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/10, στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑ.Λ. της πόλης.

Μάλιστα, η Ένωση έθεσε και σειρά αιτημάτων προς την Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα:

  • Να δώσει άμεσα λύση στη μεταφορά όλων των μαθητών.
  • Να δημιουργήσει Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Μεταφοράς Μαθητών πλήρως εξοπλισμένου και στελεχωμένου, για ασφαλή και ολοκληρωμένη διαχείριση κάθε είδους μεταφοράς μαθητών.
  • Να στηρίξει έμπρακτα τα σχολεία, με έργα αναβάθμισης, ασφάλειας και προσβασιμότητας, ώστε τα παιδιά μας να φοιτούν σε ασφαλή, σύγχρονα, αξιοπρεπή και βάσει προδιαγραφών σχολικά κτήρια.
  • Να αναλάβει θεσμική πρωτοβουλία με τους Δήμους και τα αρμόδια υπουργεία για:
  1. Ανέγερση νέων σχολικών μονάδων μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  2. Αύξηση των κονδυλίων για τα σχολεία (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι). 
  3. Πρόσληψη προσωπικού σε όλα τα σχολεία (Δημοτικά – Νηπιαγωγεία) με αρμοδιότητα τη σίτιση των μαθητών.
  4. Δημιουργία κατάλληλων χώρων (κουζίνες – τραπεζαρίες) βάσει προδιαγραφών υγειονομικού ενδιαφέροντος και τον εξοπλισμό τους για την ασφαλή διατήρηση, συντήρηση και αναθέρμανση του φαγητού.

Η ανακοίνωση της Ένωσης για την παρέμβαση στο ΠΕ.ΣΥ. Αττικής:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet