Φωτογραφική έκθεση «Δεν Λησμονώ» στον σταθμό Μετρό Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Φωτογραφική έκθεση «Δεν Λησμονώ» στον σταθμό Μετρό Αγία Παρασκευή

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, από τον υπουργό υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη τα εγκαίνια της έκθεσης «Δεν Λησμονώ… Μία εικόνα χίλιες λέξεις». Στην ειδική τελετή που έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2016. Το φωτογραφικό υλικό της, εκτίθεται στο Ζάππειο Μέγαρο και σε εννέα σταθμούς του Μετρό. Υλικό αντίστοιχο του Ζαππείου εκτίθεται από χθες και στον σταθμό της οδού Αγίας Παρασκευής όπως και στους σταθμούς Ελληνικό, Άγιος Δημήτριος, Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Εθνική Άμυνα, Άγιος Αντώνιος, Περιστέρι και Αιγάλεω με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στόχος της έκθεσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση είναι «να τοποθετηθεί ένας νοητός μεγεθυντικός φακός στις θηριωδίες, οι οποίες διεπράχθησαν κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής και να αναδειχθούν οι άγνωστοι ήρωες που υπέστησαν τη γερμανική βαναυσότητα». Είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μία έκθεση τιμής και σεβασμού στη μνήμη του δικού μας παππού, της δικής μας γιαγιάς, του δικού μας πατέρα, μάνας, αδελφού, συγγενή. Του δικού μας γνωστού και άγνωστου Έλληνα, της γνωστής και άγνωστης Ελληνίδας που μαρτύρησαν για τον αέρα της λευτεριάς».

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και πραγματοποιείται με τη συμπαράσταση του Ομίλου ΟΑΣΑ Α.Ε. και τη συνεργασία της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., καθώς και με την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας και της Παγκρήτιας Ένωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet