Γ. Μυλωνάκης: Παραδίδεται η «νέα» πλατεία Αγίου Ιωάννου
Πολιτική

Γ. Μυλωνάκης: Παραδίδεται η «νέα» πλατεία Αγίου Ιωάννου

Για πέμπτη φορά βγήκε στον αέρα τη Δευτέρα 27 Μαΐου το «Ρώτα τον Δήμαρχο», η πρωτοβουλία του δήμαρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με στόχο τη «ζωντανή» επικοινωνία με τους πολίτες για διάφορα ζητήματα που απασχολούν την πόλη και την καθημερινότητα.

Από τις απαντήσεις που έδωσε ο δήμαρχος στη δίωρη συζήτης, ξεχωρίζουν:

  • Η πλατεία Αγίου Ιωάννου θα παραδοθεί στους κατοίκους την επόμενη εβδομάδα μαζί με τη νέα παιδική χαρά, αλλά και ότι μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης φθορών σε παιχνίδια που υπάρχουν σε παιδικές χαρές της πόλης.
  • Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός οικοπέδων και ελεύθερων χώρων που ανήκουν στην ιδιοκτησία του Δήμου.
  • Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής όλων των φωτιστικών της πόλης, προκειμένου να δρομολογηθεί ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση τους από νέα, τύπου led.

Ακολουθούν ενδεικτικά βασικά σημεία της συζήτησης:

  • Πολιτική προστασία – Δράσεις πρόληψης: Ερωτηθείς σχετικά με την προετοιμασία του Δήμου στον τομέα της πολιτικής προστασίας ο κ. Μυλωνάκης υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή εστιάζει κυρίως στην καλή προετοιμασία της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και σε δράσεις πρόληψης, με στόχο την αποτελεσματικότερη θωράκιση της πόλης και των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο όπως ανακοίνωσε έχει ήδη ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των οικοπέδων και των ελεύθερων χώρων που ανήκουν στη διοικητική αρμοδιότητα του Δήμου και υπενθύμισε την υποχρέωση των πολιτών να δηλώσουν στη σχετική πλατφόρμα που δημιούργησαν τα συναρμόδια υπουργεία, ότι έχουν καθαρίσει τα οικόπεδα τους, μέχρι και τις 30 Ιουνίου, μετά την παράταση που δόθηκε. Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο προσλήψεων εποχικού προσωπικού, τόνισε πως έχει ήδη εγκριθεί η πρόσληψη υπαλλήλων, μέσα από το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για ωφελούμενους 55-67ετών και διευκρίνισε πως αν δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των αναγκών, η διοίκηση του Δήμου θα προχωρήσει και σε προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων.
  • Πλατεία Αγ. Ιωάννου – Βανδαλισμοί: Σχετικά με την πορεία των εργασιών στην υπό κατασκευή πλατεία Αγ. Ιωάννου, ο κ. Μυλωνάκης ανακοίνωσε πως η πλατεία θα παραδοθεί, μαζί με τη νέα παιδική χαρά, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σε ότι αφορά τη παλιά παιδική χαρά η οποία εντάχθηκε στο έργο, με πρωτοβουλία της νέας διοίκησης καθώς δεν προβλεπόταν, διευκρίνισε ότι θα παραδοθεί το επόμενο διάστημα. Απαντώντας σε σχόλια για τις ανάγκες συντήρησης των παιδικών χαρών της πόλης, ανακοίνωσε πως μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν εργασίες αντικατάστασης των φθαρμένων παιχνιδιών, επισημαίνοντας παράλληλα πως στις προτεραιότητες είναι η δημιουργία νέων παιδικών χαρών σε περιοχές που ενδείκνυται όπως είναι η πλατεία Πέτρουλα. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν ζητήματα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και σε αυτό το πλαίσιο η δημοτική αρχή έχει εστιάσει στην επίλυση τους, προκειμένου να δρομολογηθεί η κατασκευή παιδικών χαρών απρόσκοπτα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα των βανδαλισμών της πλατείας με τον δήμαρχο να υπογραμμίζει πως πρέπει να διαφυλαχθεί από όλους. «Δεν είμαι υπέρ των κατασταλτικών μέτρων αλλά της συζήτησης, της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης. Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους μας προκειμένου να σέβονται και να αγαπάνε την κοινή μας περιουσία για το καλό όλων μας. Ο χώρος μας ανήκει αλλά πρέπει να τον προσέχουμε για να μπορούμε όλοι να τον απολαμβάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
  • Πολιτισμός: Ερωτηθείς σχετικά με το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου, ο κ. Μυλωνάκης επανέλαβε πως σύντομα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που ήδη σχεδιάζει ο Δήμος τόσο για τους καλοκαιρινούς μήνες, όσο και για τον Σεπτέμβριο. Μεταξύ άλλων θα συμπεριλαμβάνονται, όπως ανέφερε, η διοργάνωση παιδικών φεστιβάλ, θεατρικών παραστάσεων αλλά και η λειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου με έναν νέο σύγχρονο τρόπο.
  • Καφέ κάδοι: Ο κ. Μυλωνάκης υπογράμμισε για άλλη μία φορά την έμφαση που δίνει η νέα δημοτική αρχή στα ζητήματα καθαριότητας και ανακύκλωσης. Ερωτηθείς σχετικά με την επαναφορά των καφέ κάδων στην πόλη, τόνισε πως πρόκειται για μία διαδικασία που θα διασφαλίσει σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη στο Δήμο. Παράλληλα επισήμανε πως είναι σε εξέλιξη η εκστρατεία σχετικής ενημέρωσης των κατοίκων που διαμένουν πλησίον των καφέ κάδων που έχουν τοποθετηθεί σε αυτή την πρώτη φάση σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και λαϊκές.
  • Θα αυξηθούν τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων: Κληθείς να σχολιάσει το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων τα Σαββατοκύριακα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας, θα δοθεί λύση στο ζήτημα. Ειδικότερα θα αυξηθούν σε 2 τα ημερήσια δρομολόγια, ενώ θα ενισχυθούν και τα δρομολόγια το Σαββατοκύριακο. Επίσης ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει το εντατικό πλύσιμο όλων των κάδων της πόλης καθώς και των πεζοδρομίων.
  • Φωτισμός: Απαντώντας σε ερωτήματα που σχετίζονται με τον κακό φωτισμό η και την έλλειψη του σε δρόμους της πόλης, ο Δήμαρχος τόνισε πως στο πλαίσιο του σχεδιασμό του για την αναβάθμιση όλου του οδοφωτισμού της πόλης με νέα σύγχρονα , μη ενεργοβόρα φωτιστικά, τύπου led, είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής όλων των υπαρχόντων φωτιστικών της πόλης.
  • Πεζοδρόμια – ασφαλτοστρώσεις: Πολλά ερωτήματα δέχθηκε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής σχετικά με την κακή κατάσταση των πεζοδρομίων αλλά και την ανάγκη ασφαλτοστρώσεων. Σε ότι αφορά τα πεζοδρόμια τόνισε ότι θα αποκατασταθούν σταδιακά με ιεράρχηση των αναγκών και ανάλογα με τα οικονομικά του Δήμου. Σε ότι αφορά το θέμα των ασφαλτοστρώσεων επισήμανε πως το πρόβλημα στην πόλη είναι εκτεταμένο και σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος, ανάλογα και με τις οικονομικές του δυνατότητες, θα σχεδιάσει ένα πλάνο πενταετούς υλοποίησης με στόχο την ασφαλτόστρωση όσο το δυνατόν περισσότερων δρόμων της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet