«(Γ)λυκάκια» & «Κλέφτης ποδηλάτων» στον Κινηματογράφο Αγ. Παρασκευής
Πολιτισμός

«(Γ)λυκάκια» & «Κλέφτης ποδηλάτων» στον Κινηματογράφο Αγ. Παρασκευής

Με τις ταινίες «(Γ)λυκάκια» και «Κλέφτης ποδηλάτων» συνεχίζεται το πρόγραμμα προβολών του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου Αγίας Παρασκευής «Θανάσης Βέγγος» τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016.

«(Γ)λυκάκια»

Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ώρα προβολής: 21:00.

Έγχρωμη, animation, αμερικανική, παιδική ταινία, παραγωγής 2010 και διάρκειας 88΄ σε σκηνοθεσία Άντονι Μπελ και Μπεν Γκλακ.

Δύο χαριτωμένα λυκάκια, ο Χάμφρι και η Κέιτ προσπαθούν να βρουν τον δρόμο για το σπίτι τους, όταν οι δασοφύλακες τους μεταφέρουν με τη βία στην άλλη άκρη της χώρας. Οι δύο τους έχουν διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες. Ο Χάμφρεϊ λατρεύει τις εξυπνάδες, τους ράθυμους φίλους του και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Η Κέιτ από την άλλη πλευρά, έχει εμμονή με το καθήκον, την πειθαρχία και τις πολεμικές τέχνες. Αν προσθέσει κανείς ότι προέρχονται από αντίπαλες αγέλες, τότε η σύγκρουση μεταξύ τους μοιάζει αναπόφευκτη. Και όμως οι δύο τους αν θέλουν να επιβιώσουν και να επιστρέψουν στους δικούς τους θα πρέπει να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα μαζί.

«Κλέφτης ποδηλάτων»

Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ώρα προβολής: 23:00.

Ασπρόμαυρη, ιταλική σινεφίλ ταινία, παραγωγής 1948 και διάρκειας 90΄ με πρωτότυπο τίτλο «Ladri Di Biciclette».

Σκηνοθεσία: Βιτόριο ντε Σίκα. Πρωταγωνιστούν: Έντσο Σαγιόλα, Λαμπέρτο ΜατζιοράνιΛιανέλα Καρέλ.

Η ταινία ξεκινάει σε μια αλάνα, όπου ένα γεμάτο αγωνία τσούρμο ανέργων περιμένει να ακούσει ένα καλό νέο από τον υπεύθυνο του γραφείου εύρεσης εργασίας. Η τύχη χαμογελά σε κάποιον άνδρα που ονομάζεται Αντόνιο Ρίτσι, ο οποίος επιλέχθηκε από τον δήμο της Ρώμης να εργαστεί ως αφισοκολλητής. Η δουλειά όμως απαιτεί ποδήλατο και ο Ρίτσι δεν έχει πια, το έχει δώσει ενέχυρο. Έτσι, θα πει ψέματα, θα πάρει τη δουλειά και μαζί μια ωραία στολή. Η γυναίκα του δίνει ενέχυρο τα σεντόνια της προίκας της και το ποδήλατο επιστρέφει στην οικογένεια. Πριν ξημερώσει οι αφισοκολλητές ξεχύνονται στους δρόμους. Την ώρα όμως που ανεβασμένος στη σκάλα του κολλά ευτυχισμένος μια αφίσα, κάποιοι του κλέβουν το ποδήλατο. Η Ρίτα Χέιγουορθ κοιτά χαμογελαστή από τον τοίχο τον Ρίτσι να κυνηγά απεγνωσμένα τον κλέφτη… Ο θεατής ακολουθεί τον Ρίτσι και με το μικρό του γιο στις ατέρμονες περιπλανήσεις τους στις υπαίθριες αγορές, στα συσσίτια της εκκλησίας, στις φτωχογειτονιές, στη δυστυχία…

Πληροφορίες

Δημοτικός Κινηματογράφος Αγίας Παρασκευής «Θανάσης Βέγγος»: Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης», πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη, Σπάρτης 1 και Θεμιστοκλέους, Αγία Παρασκευή, τηλ: 210 6016626, 210 6002223 (ΠΑΟΔΑΠ).

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική προσφορά ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet