Πλήθος κόσμου στο «3o Παραδοσιακό Σεργιάνι με τους Κορύβαντες»
Πολιτισμός

Πλήθος κόσμου στο «3o Παραδοσιακό Σεργιάνι με τους Κορύβαντες»

Ο Σύλλογος της Αγίας Παρασκευής «Κορύβαντες» σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής διοργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία το «3o Παραδοσιακό Σεργιάνι με τους Κορύβαντες» την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015.

Στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που έλαβε χώρα στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, πράγμα που χαροποίησε ιδιαίτερα τον Σύλλογο και τους ευχαριστεί ολόθερμα.

Παρών ήταν ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Σταθόπουλος τον οποίο ο Σύλλογος ευχαριστεί για την παρουσία του καθώς και, όπως αναφέρεται, «για την υλική και ηθική συμπαράστασή του». Ακόμη την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σωτήρης Ησαΐας, Γιάννης Λογοθέτης, Στέλλα Ψύλλα και άλλα επίσημα πρόσωπα της πόλης.

Παράλληλα, ο Σύλλογος ευχαριστεί πολύ τους φιλοξενούμενους Συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση με χαρά και συμμετείχαν στο «3o Παραδοσιακό Σεργιάνι με τους Κορύβαντες»:

  • Τον Σύλλογο Αυλωνιτών «Το Σάλεσι» που παρουσίασε τοπικούς χορούς και τραγούδια από τον Αυλώνα Αττικής.
  • Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης που εμφανίστηκε με χορούς από τον Βώλακα Δράμας.
  • Τον Σύλλογο των απανταχού Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση», με χορούς από το νησί τους.
  • Τον Σύλλογο Διάσωσης και Διάδοσης Ελληνικών Λαϊκών Χορών «Ο Μενούσης» που παρουσίασε χορούς από την περιοχή της Φλώρινας.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί, επίσης, για την αξιόλογη προσπάθεια που κατέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, τον χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου Ιάκωβο Πελέκη, για την επιμέλεια των χορευτικών συνόλων καθώς και τη δασκάλα Έφη Βαιρλή, για την επιμέλεια των τραγουδιών. Και φυσικά όλα τα μέλη, τους χορευτές των συνόλων που συμμετείχαν, που δίχως την παρουσία τους οι παρευρισκόμενοι δεν θα ταξίδευαν μουσικοχορευτικά στη Θεσσαλία, στην Ν. Εύβοια, στη Β. Θράκη και στις Σέρρες!

Επίσης, ευχαριστούν τους μουσικούς που συμμετείχαν:

  • Γιάννη Παυλόπουλο, βιολί-τραγούδι.
  • Θοδωρή Τασούλα, κλαρίνο-καβάλι.
  • Κώστα Παπαπροκοπίου, λαούτο.
  • Γιάννη Γευγελή, κρουστά.
  • Κώστα Φόρτσα, γκάιντα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των χορευτικών συγκροτημάτων, αλλά και αργότερα στο γλέντι που ακολούθησε ως αργά, προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους κρασί και τσίπουρο! Ο Σύλλογος ευχαριστεί γι΄ αυτό, τους χορηγούς: το «Θεσσαλικό» Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου, τον μεζεδοκαφενέ «τρεις κι ο κούκος», το super market Σκλαβενίτης και το «Πίτα Παν».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, «Να είμαστε καλά και να ανταμώσουμε με χορούς και τραγούδια και στο “4ο Παραδοσιακό Σεργιάνι με τους Κορύβαντες”! Σας ευχόμαστε ένα όμορφο καλοκαίρι και καλή ξεκούραση! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας τον Σεπτέμβρη για νέες εγγραφές. Σας περιμένουμε!!!».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet