Ποιοτικές συναυλίες της Μικτής Χορωδίας Αγ. Παρασκευής στη Ρουμανία
Πολιτισμός

Ποιοτικές συναυλίες της Μικτής Χορωδίας Αγ. Παρασκευής στη Ρουμανία

Συγκλονιστικές, κατά γενική ομολογία, ήταν  οι εμφανίσεις της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών της Ρουμανίας, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) και του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2015 στο Πιτέστι η Χορωδία παρουσίασε  ένα πλούσιο ρεπερτόριο με ύμνους, έργα  Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σαββόπουλου, παραδοσιακά τραγούδια Ηπείρου κ.ά. με πολύ μεγάλη επιτυχία. «Τα παιδιά του Πειραιά», μάλιστα, ξεσήκωσαν κυριολεκτικά το κατάμεστο θέατρο και οι θεατές όρθιοι χειροκροτούσαν – χόρευαν και τραγουδούσαν.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο Μιοβένι, η Χορωδία ερμήνευσε  τον Εθνικό μας Ύμνο στα εγκαίνια μνημείου Ελληνορουμανικής Φιλίας ενώ αμέσως μετά έδωσε στο θέατρο της πόλης τη δεύτερη πολύ πετυχημένη συναυλία της.

Στη Ρουμανία η Χορωδία του Δήμου Αγίας Παρασκευής, με την καθοδήγηση του επί δεκαετίας μαέστρου της Χρήστου Κουτσονίκα στάθηκε επάξια δίπλα σε Χορωδίες παγκόσμιας εμβέλειας με επαγγελματίες χορωδούς και μακρά παράδοση στο Χορωδιακό τραγούδι. Σολίστ και στις δύο συναυλίες ήταν η σοπράνο Χρυσάνθη Δενδρή η οποία ερμήνευσε το «Ave Maria» του Lachner.

Οι συναυλίες στη Ρουμανία ήταν οι τελευταίες της γεμάτης  σεζόν 2014-2015 της Χορωδίας, η οποία ερμήνευσε σε Ναύπλιο, Αργυρούπολη, Νέα Ιωνία, Σπάτα, σε τρεις μεγάλες θρησκευτικές συναυλίες την περίοδο του Πάσχα (στον Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής, στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη και τον Άγιο Γεώργιο Παπάγου), στην Τρίπολη, στην Κορινθία και στην Καλλιθέα.

Η νέα σεζόν 2015-2016 θα ανοίξει με το Φεστιβάλ Καρύστου τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet