Πρεμιέρα για τον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Αγίας Παρασκευής «Θανάσης Βέγγος»
Κινηματογράφος-Θέατρο

Πρεμιέρα για τον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Αγίας Παρασκευής «Θανάσης Βέγγος»

Ξεκινά από σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουλίου, τη λειτουργία του ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος«Θανάσης Βέγγος» του Δήμου Αγίας Παρασκευής, με εκλεκτές σινε-επιλογές που θα κάνουν πιο όμορφες τις καλοκαιρινές νύχτες μας. Μάλιστα, την εναρκτήρια ημέρα θα προβληθεί (σε μία μόνο προβολή) η ταινία «1922» του Νίκου Κούνδουρου, ως αφιέρωμα στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το πρόγραμμα προβολών είναι πλούσιο, το περιβάλλον… δροσερό και ευχάριστο, η επιλογή για τους δημότες της Αγίας Παρασκευής (και όχι μόνο) είναι σχεδόν… μονόδρομος!

1922

(Τετάρτη 13/7στις 21:50)

Το «1922» είναι ελληνική ιστορική, δραματική ταινία του 1978, σε σκηνοθεσία του Νίκου Κούνδουρου και παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Η αρχική πηγή του σεναρίου βασίστηκε στο μυθιστόρημα – αυτοβιογραφία του Ηλία Βενέζη «Το Νούμερο 31328», με θέμα τη Γενοκτονία των Ελλήνων.

Η γυναίκα ενός εύπορου εμπόρου, η Λουκία, μια δασκάλα, η Αντιγόνη, και ο Ηλίας, ένας δεκαεφτάχρονος μαθητής, προσπαθούν να επιβιώσουν ακολουθώντας τη φάλαγγα των αιχμαλώτων στα βάθη της Μικράς Ασίας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Κούνδουρος

Πρωταγωνιστούν: Ζαχαρίας Ρόχας, Βασίλης Κολοβός, Κατερίνα Γώγου, Μηνάς Χατζησάββας, Όλγα Τουρνάκη

Διάρκεια: 135΄

Ο άνθρωπος του Θεού

(Πέμπτη 14/7 και Παρασκευή 15/7 στις 21:00, Σάββατο 16/7 και Κυριακή 17/7 στις 23:00)

Η αληθινή ιστορία του Αναστάσιου Κεφαλά, ιερωμένου, που εκδιώχθηκε με δόλια μέσα από την Αλεξάνδρεια και έφτασε στην Ελλάδα για να «μαρτυρήσει» και να κηρυχθεί από την εδώ Εκκλησία ως Άγιος Νεκτάριος.

Σκηνοθεσία: Γέλενα Πόποβιτς

Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Μίκι Ρουρκ, Αλεξάντρ Πέτροφ, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτα Τσακίρογλου, Τόνια Σωτηροπούλου

Διάρκεια: 109΄

Azor: Ο κωδικός του τραπεζίτη

(Πέμπτη 14/7 και Παρασκευή 15/7 στις 23:00, Σάββατο 16/7 και Κυριακή 17/7 στις 21:00)

Στην υπό δικτατορία Αργεντινή του 1980, ένας Ελβετός τραπεζίτης εξαφανίζεται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Όταν ο αντικαταστάτης του αναλαμβάνει να διερευνήσει ο ίδιος την υπόθεση, βυθίζεται σε ένα μυστήριο που εκτυλίσσεται πίσω από βαριές πόρτες μεγαλοαστικών γραφείων και τους πυκνούς κήπους τω νεόπλουτων ευνοούμενων του καθεστώτος.

Σκηνοθεσία: Αντρέα Φοντάνα

Πρωταγωνιστούν: Ιγνάσιο Βίλα, Φαπρίσιο Ρονγκιόνε, Στέφανι Κλεό

Διάρκεια: 100΄

Κοντορίτο

(Δευτέρα 18/7 και Τρίτη 19/7 στις 21:00)

Ένα χαριτωμένο animationγια μικρούς και μεγάλους! Σε ένα ταπεινό και γραφικό χωριό στις ρίζες των Άνδεων, ένα δημοφιλές πουλί, ο Κοντορίτο, περνάει καλά. Παίζει στην ποδοσφαιρική ομάδα, όλοι (σχεδόν) τον αγαπούν και βγαίνει με την πιο όμορφη κοπέλα του χωριού, τη Γιαγίτα. Δυστυχώς τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή, όταν, εξαιτίας μίας αθώας φάρσας που στήνει ο Κοντορίτο, η Ντόνια Τρεμεμπούντα, η μαμά της Γιαγίτα, πέφτει θύμα απαγωγής από εξωγήινους. Η Γιαγίτα αποφασίζει να τον χωρίσει, και ο αντίπαλος του Κοντορίτο, ο Πέπε Κορτιζόνα, βρίσκει το κατάλληλο έδαφος για να την αποπλανήσει. Για να ξανακερδίσει την καρδιά της Γιαγίτα, ο Κοντορίτο και ο ανιψιός του Κονέ, φεύγουν στο διάστημα για να σώσουν τη μέλλουσα πεθερά και τον ίδιο τον πλανήτη.

Σκηνοθεσία: Αλέξ Ορέλ, Εντουάρντο Σουντ

Μεταγλωττισμένο με τις φωνές γνωστών Ελλήνων ηθοποιών

Διάρκεια: 88΄

Το ποντίκι που βρυχάται

(Δευτέρα 18/7 και Τρίτη 19/7 στις 23:00)

Μια κλασική αγγλική κωμωδία του 1959. Το Φένγουικ είναι ένα μικροσκοπικό δουκάτο στις Γαλλικές Άλπεις που η οικονομία του βασίζεται αποκλειστικά στην παραγωγή ενός τοπικού κρασιού. Όταν η συνταγή του κρασιού αντιγράφεται στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις πέφτουν κατακόρυφα, με αποτέλεσμα το δουκάτο να κηρύξει πτώχευση. Η δούκισσα και ο πρωθυπουργός αποφασίζουν να κηρύξουν τον πόλεμο στις ΗΠΑ. Με στράτευμα… 15 ανδρών με μεσαιωνικά όπλα φτάνουν στις ΗΠΑ, όπου κατά τύχηπέφτει στα χέρια τους ένα αποτελεσματικό υπερόπλο και αποκτούν πλεονέκτημα έναντι των ΗΠΑ!

Σκηνοθεσία: Τζακ Άρνολντ

Πρωταγωνιστούν: Πίτερ Σέλερς, Τζιν Σίμπεργκ, Λίο Μακέρν

Διάρκεια: 83΄

Αφιέρωμα σε βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους

(Τετάρτη20/7 στις 21:00)

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής επιλέγει έξι βραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους. Στην προβολή θα είναι παρόντες οι σκηνοθέτες και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

  • «Αλά καρτ» των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Μιχάλη Μαθιουδάκη.
  • «Στο αεροδρόμιο» του Μιχάλη Μαθιουδάκη.
  • «Βανκούβερ» της Αρτέμιδας Αναστασιάδου.
  • «Πρώτο μπάνιο» της Αλεξάνδρας Κωστιοπούλου.
  • «Τζαφάρ» της Νάνσυ Σπετσιώτη.
  • «Λεωφόρος Πατησίων» του Θανάση Νεοφωτίστου.

Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Θανάσης Βέγγος»

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet