Το Φεστιβάλ WIFT GR «50/50 Ισότητα Και Στον Κινηματογράφο» ταξιδεύει στην Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής
Πολιτισμός

Το Φεστιβάλ WIFT GR «50/50 Ισότητα Και Στον Κινηματογράφο» ταξιδεύει στην Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής

Για τον Μάρτιο, μήνα αφιερωμένο στους γυναικείους αγώνες για ισότητα, η Κινημ/φική Λέσχη Αγ. Παρασκευής θα φιλοξενήσει νέες ταινίες μικρού μήκους από γυναίκες δημιουργούς, που διακρίθηκαν στο διαγωνιστικό τμήμα του 7ου Φεστιβάλ WIFT GR «Μικρές Γυναικείες Ιστορίες».

Η προβολή θα γίνει την Τετάρτη 6 Μαρτίου, ώρα 8μ.μ., στο Πέτρινο κτήριο, στο Πολιτιστικό-Αθλητικό Πάρκο «Στ. Κώτσης», Σπάρτης 1 (είσοδος από Θεμιστοκλέους), Αγία Παρασκευή, με την παρουσία των σκηνοθετριών. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, που θα συντονίσει η γ. γραμματέας της Λέσχης και αντιπρόεδρος του WIFT GR Μιρέλλα Λεγάκη.

Θα προβληθούν οι ταινίες:

  1. Kalavrita – Guernika, της Ισμήνης Σακελλαροπούλου.
  2. Women of Saos / Γυναίκες του Σάος, της Άλκηστης Βούλγαρη.
  3. A Deux Vοix/Με Δύο Φωνές, της Μάρθας Μπουζιούρη.
  4. Μέχρι Να Με Δεις/Until You See Me, της Ελεάννας Σαντοριναίου.
  5. Χαντούς, ένα παραμύθι /Hantush, a fairytale, της Αλεξίας Τσούνη
  6. H Πολυθρόνα Στο Πεζοδρόμιο/The Armchair On The Pavement, της Μαίρης Κολώνια.
  7. Χαλικάκι/Pebble, της Καρίνας Λογοθέτη,

Λίγα λόγια για το WIFT GR

Το Women in Film and Television-Greece/Γυναίκες στον Κινηματογράφο και την Τηλεόραση-Ελλάδα είναι το ελληνικό τμήμα ενός διεθνούς δικτύου που περιλαμβάνει γυναίκες/επαγγελματίες του Κινημ/φου και της Τηλεόρασης με σκοπό την επίτευξη της ισότητας των φύλων στον οπτικο-ακουστικό κλάδο, την υπεράσπιση των γυναικείων δικαιωμάτων και την ανάδειξη του έργου των θηλυκοτήτων με στόχο την εφαρμογή της ποσόστωσης στη βιομηχανία των οπτικο-ακουστικών μέσων.

Οι ταινίες που θα φιλοξενήσει η Λέσχη προβλήθηκαν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στο 7ο Φεστιβάλ WIFT GR, τον Νοέμβριο 2023, και παραχωρήθηκαν στην Ομοσπονδία Κινημ/φικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) για να συναντήσουν το ελληνικό κοινό μέσω των λεσχών.

Είσοδος-εισφορά 3 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet