«Η Ωραία του Πέραν» στις Πολιτιστικές Συναντήσεις «Αλέκος Κοντόπουλος»
Πολιτισμός

«Η Ωραία του Πέραν» στις Πολιτιστικές Συναντήσεις «Αλέκος Κοντόπουλος»

Η θεατρική παράσταση «Η Ωραία του Πέραν» παρουσιάζεται στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού «Πολιτιστικές Συναντήσεις 2016 – Αλέκος Κοντόπουλος».

Το ερωτικό ρομάντζο του Δημήτρη Παπαδόπουλου (Τυμφρηστός) γράφτηκε το 1920 κι έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία της εποχής. Ο μοιραίος έρωτας της Ερμιόνης και του Αιμίλιου γίνεται αφορμή να έρθουν ηθοποιοί και θεατές αντιμέτωποι με την αγάπη, τη μοναξιά, τη ζήλια, την απογοήτευση, με την ίδια τη ζωή. Στην παράσταση, οι δύο ερμηνευτές, με «εργαλεία» τη ζωντανή μουσική της πολίτικης λύρας και «δάνεια» από τα ανεβάσματα των λαϊκών θιάσων, οδηγούν το κοινό στην αναβίωση του λαϊκού ρομάντζου.

Διασκευή – σκηνοθεσία: Θεοδώρα Καπράλου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου

Μουσική: Γιώργος Μαυρίδης

Ενδυματολογική επιμέλεια: Ιωάννα Τσιάμη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντιγόνη Φρυδά

Ώρα έναρξης: 21:00.

Κήπος Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείου «Αλέκος Κοντόπουλος»: Κοντοπούλου 13.

Είσοδος ελεύθερη.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να συμμετέχει σε λογοτεχνικές συναντήσεις, μουσικές συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις.

Σε όλη τη διάρκεια των «Πολιτιστικών Συναντήσεων Αλέκος Κοντόπουλος», το Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου θα είναι ανοιχτό από τις 19:00 έως τις 21:00, με οργανωμένες ξεναγήσεις για τους ενδιαφερόμενους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet