«Ωρολογιακή βόμβα» οι συνθήκες υγιεινής στα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων σύμφωνα με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων
Κοινωνία

«Ωρολογιακή βόμβα» οι συνθήκες υγιεινής στα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων σύμφωνα με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων

Πληθαίνουν τα παράπονα από διευθυντές σχολικών μονάδων και Συλλόγους Γονέων των Βριλησσίων για την έλλειψη καθαριότητας στα σχολεία του Δήμου, όπως αναφέρει το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων. Το πρόβλημα που παρατηρήθηκε ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς, όχι μόνο δεν έχει αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα, αλλά έχει επιδεινωθεί σε τέτοιον βαθμό ώστε κάποια σχολεία των Βριλησσίων να στερούνται εντελώς προσωπικό καθαριότητας επί σειρά ημερών καταγγέλλει η Ένωση.

Μάλιστα, φέρει ως παραδείγματα το 5ο Νηπιαγωγείο, όπου φιλοξενούνται 65 παιδιά ηλικίας 4 έως 5 ετών, σε ηλικία δηλαδή που ευνοεί τη μετάδοση ιώσεων και μικροβίων, και το 1ο Λύκειο, που φιλοξενεί καθημερινά 372 μαθητές και μαθήτριες και πάνω από 40 άτομα εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Όπως ενημερώνουν την Ένωση οι Σύλλογοι Γονέων τα σχολεία αυτά, τις τελευταίες ημέρες, λόγω αδειών του προσωπικού καθαριότητας -σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς ενημέρωση ή σύμφωνη γνώμη της διεύθυνσης της σχολικής μονάδας- δεν διαθέτουν ούτε έναν υπάλληλο καθαριότητας.

«Τα προβλήματα με την καθαριότητα και τις ελλιπείς συνθήκες υγιεινής που αντιμετωπίζουν ορισμένα σχολεία δεν προέκυψαν ξαφνικά σήμερα. Έχουν ξεκινήσει ήδη από την αρχή του σχολικού έτους και ο Δήμος τα γνωρίζει, γιατί έχει ενημερωθεί αρμοδίως από τις διευθύνσεις των σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων» τονίζει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, η οποία εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τους υγειονομικούς κινδύνους που εγκυμονεί και ζητά να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων. «Ο Δήμος, ως υπεύθυνος για το προσωπικό καθαριότητας, οφείλει να λάβει κάθε απαραίτητο μέτρο, ώστε να καλύπτονται σε καθημερινή βάση οι ανάγκες καθαριότητας και να εξασφαλίζονται οι σύγχρονες συνθήκες υγιεινής για όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Βριλησσίων» αναφέρει και προσθέτει:

«Και επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αιτία του προβλήματος βρίσκεται στην αποψίλωση του Δημόσιου Σχολείου από το μόνιμο προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας και την εμβαλωματική κάλυψη των αναγκών με προσωπικό ορισμένου χρόνου, μέσω διαφόρων προγραμμάτων και φορέων, ενώνουμε τη φωνή μας με άλλες Ενώσεις και την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών φύλαξης και καθαριότητας στα σχολεία μας. Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Βριλησσίων θα συνεχίσει να διεκδικεί και να αγωνίζεται για το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών μας σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet