Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Βριλήσσια
Πολιτική

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Βριλήσσια

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε της 1η Ιουνίου στην πλατεία Αναλήψεως στα Βριλήσσια η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των Κ.Ο. Βριλησσίων του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Γιώργος Κεντρωτής, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε στην πολιτική της Ε.Ε. η οποία γεννά δεινά για τους λαούς, όπως η πολιτική απελευθέρωσης των σιδηροδρόμων που έφερε το έγκλημα των Τεμπών. «Η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων και το κριτήριο του κέρδους είναι αυτά που φταίνε για το ότι μόνο το 7% των τρένων πανευρωπαϊκά που διαθέτουν συστήματα ασφαλείας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, καταδίκασε την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αναφέρθηκε στα ζητήματα της ακρίβειας που ταλανίζουν το λαό, στα εργασιακά προβλήματα και στα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού αφού, αντιπλημμυρικά, αντιπυρική προστασία μπαίνουν όλα στη ζυγαριά του κόστους οφέλους της πολιτικής της Ε.Ε. από την οποία ζημιωμένος είναι μόνο ο λαός.

Τέλος κάλεσε στις ευρωεκλογές να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ «γιατί πιστεύει στο ότι υπάρχει “o άλλος” δρόμος της ανάπτυξης: αυτός που ξεκινάει από τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, τις οποίες και προτάσσει, και όχι τα κέρδη των ολίγων -και γι’ αυτό αγωνίζεται ανυποχώρητα σε όλα τα μέτωπα. Είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει ως ύπατο κριτήριο της δράσης του τις ζωές των ανθρώπων της δουλειάς και του μόχθου και όχι την αύξηση των γιγαντιαίων κερδών της οικονομικής ολιγαρχίας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Αναφερόμενος στο «Γιατί ΚΚΕ» ο ομιλητής επισήμανε

«Το ΚΚΕ δεν ζητά μια συναισθηματική ψήφο. Δεν ζητά τη ψήφο σας με επικοινωνιακά τερτίπια. Σας καλεί να σκεφτείτε. Αυτή την εβδομάδα, και την ημέρα των εκλογών, όταν βρίσκεστε πάνω από τις κάλπες, να σκεφτείτε τι θα αντιμετωπίσετε την επόμενη ημέρα των εκλογών. Σας καλούμε να αναλογιστείτε τα σχέδια έντασης και κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης Ε.Ε. – κεφαλαίου απέναντι στους νέους, τους εργαζόμενους, συνολικά τον λαό της χώρας μας. Σας καλεί να σκεφτείτε τις νέες αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ που το επόμενο διάστημα θα κάνουν τη ζωή μας ακόμα χειρότερη».

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, «Την επόμενη μέρα απ’ τις εκλογές η μετακίνηση του Καζίνο απ’ την Πάρνηθα και τα σχέδια ανάπλασης του Πεντελικού, με τα καταστρεπτικά αποτελέσματα για τη ποιότητα ζωής των κατοίκων πολλαπλασιάζονται. Γι’ αυτό είναι τελικά “ουτοπικό” να περιμένει κανείς πως κάποιος ”μαγικός” συνδυασμός θα αλλάξει την ροή των πραγμάτων και οι αστικές αναπλάσεις θα γίνονται παντού εκτός “απ΄ τη δική του αυλή”».

Αναφερόμενος στα κάλπικα διλήμματα για μια τάχα καλύτερη διαχείριση της Ε.Ε. σημείωσε: «Να ρίξουμε μαύρο σε όλους αυτούς που προσπαθούν να ξαναζεστάνουν τις γνωστές αυταπάτες της δήθεν φιλολαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού, του πιο βάρβαρου συστήματος και της Ευρωπαϊκής Ένωσής του».

Η εκδήλωση έκλεισε με λαϊκό γλέντι στην πλατεία Αναλήψεως Βριλησσίων.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet