Νοσταλγία σε ρυθμούς… Elvis!
Πολιτισμός

Νοσταλγία σε ρυθμούς… Elvis!

Στους απόλυτους μουσικούς ρυθμούς του «Βασιλιά» Elvis θα κινηθεί το Cine Νοσταλγία, ο θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα. Όμως… καραδοκεί το άκρως χαριτωμένο animation «Ουπς 2! Ο Νώε ξαναέφυγε…», για μικρούς και μεγάλους σινεφίλ.

Elvis

(Πέμπτη 14/7 και Σάββατο 16/7 έως Τρίτη 19/7 στις 21:30 – Παρασκευή 15/7 και Τετάρτη 20/7 στις 22:30)

Η συναρπαστική, εξωπραγματική, πληθωρική και καταιγιστική διαδρομή του Elvisαπό ένα πάμφτωχο πιτσιρίκι στον Νότο, μαγεμένο από τη μαύρη μουσική που άκουγε παντού γύρω του, μέχρι την κορυφή του κόσμου μέσα σε 42 μόλις χρόνια!

Η πορεία αυτή παρουσιάζεται και κάτω από το πρίσμα της πολύπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζέρ του «Συνταγματάρχη» Τομ Πάρκερ. Ειπωμένη από την οπτική του Πάρκερ, η ταινία βυθίζεται στη σύνθετη δυναμική ανάμεσα στους δύο, μέσα σε 20 χρόνια. Στην ταινία, εκτός από τον Elvis, ακούμε και τον Όστιν Μπάτλερ να ερμηνεύει κάποια κομμάτια, καθώς και διάσημους σύγχρονους μουσικούς να εμφανίζονται ή να ερμηνεύουν σπουδαία κομμάτια εκείνης της εποχής.

Σκηνοθεσία: Μπαζ Λούρμαν

Πρωταγωνιστούν: Όστιν Μπάτλερ, Τομ Χανκς, Ολίβια ντε Τζόνζι, Έλεν Τόμσον, Ρίτσαρντ Ρόξμπουργκ

Διάρκεια: 159΄

Ουπς 2! Ο Νώε ξαναέφυγε…

(Παρασκευή 15/7 και Τετάρτη 20/7 στις 20:50)

Οι κολλητοί φίλοι, Φίνι και Λέα, πλέουν στα ανοιχτά πάνω στην Κιβωτό του Νώε μαζί με τους γονείς τους και τα άλλα ζωάκια. Όμως, μετά από εβδομάδες χωρίς να φαίνεται πουθενά στεριά, οι προμήθειες έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν, απειλώντας την εύθραυστη ειρήνη ανάμεσα στα σαρκοφάγα και τα φυτοφάγα ζώα. Μετά από μια σειρά ατυχιών, τα παιδιά βρίσκονται κατά λάθος εκτός της Κιβωτού – μαζί με τις τελευταίες προμήθειες! Η Λέα και ακόμη ένας ναυαγός, η καινούργια τους φίλη, Τζέλι, ξεβράζονται σε ένα απομακρυσμένο νησί, ενώ ο Φίνι ξυπνάει σε μια περίεργη κοινότητα γεμάτη ζωάκια που ζουν ειρηνικά – υπό την απειλή ενός… ζωηρού ηφαιστείου! Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, την παλίρροια και τις τρομακτικές δονήσεις, ο Φίνι πρέπει να σώσει τους φίλους τους, να επανενώσει την οικογένειά του και να σώσει την κοινότητα από την απόλυτη καταστροφή… Παρεμπιπτόντως, έχει δει κανείς το λευκό περιστέρι που πέταξε μακριά γυρεύοντας στεριά;

Σκηνοθεσία: Τόμπι Γκένκελ, Σαμ ΜακΚόρμακ

Με τις φωνές γνωστών Ελλήνων ηθοποιών

Διάρκεια: 80΄

Ακολουθήστε το Cine Νοσταλγία στο facebook

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet