Μίλτος Τεντόγλου: Το πρώτο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η αρχή…
Φωτογραφία: flashnews.gr
Αθλητισμός

Μίλτος Τεντόγλου: Το πρώτο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η αρχή…

Ο αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς Μίλτος Τεντόγλου για μία ακόμα φορά βρέθηκε στο βάθρο μιας μεγάλης διοργάνωσης, κατακτώντας παράλληλα το πρώτο του μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Πριν από 24χρόνια ο Μίλτος Τεντόγλου είδε για πρώτη φορά το φως του ήλιου και έμελλε το άστρο του να είναι το ίδιο φωτεινό. Με τις επιδόσεις του να είναι αντιστρόφως ανάλογες με τη σεμνότητά του έξω από τους στίβους.

Το βράδυ της Παρασκευής 18 Μαρτίου 2022 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και πρόσθεσε ακόμα ένα στην τεράστια συλλογή του.

Το… VAR τον έκοψε, αλλά έστειλε προειδοποίηση

Πάμε όμως να δούμε λίγο καλύτερα τι έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου στο Βελιγράδι. Η καλή ημέρα φάνηκε από το πρώτο κιόλας άλμα του. Ο Τεντόγλου πήρε φόρα και προσγειώθηκε πιθανότατα πιο μακριά και από το άλμα που τελικά του χάρισε το χρυσό. Ωστόσο, η τεχνολογία είχε διαφορετική άποψη. Ο αισθητήρας που υπάρχει πια στη βαλβίδα έβγαλε την προσπάθεια άκυρη με τον Τεντόγλου και τους ανθρώπους του να έχουν τις ενστάσεις τους. Βλέπετε, εάν δεν υπήρχε η τεχνολογία θα μετρούσε κανονικά το άλμα του.

Ο λόγος; Ο 24χρονος άλτης έκανε το τέλειο πάτημα, όμως πια δεν χρειάζεται να πατήσει ένας αθλητής την «πλαστελίνη» για να βγει άκυρος, αλλά να περάσει τη νοητή ευθεία που χωρίζει το έγκυρο από το άκυρο άλμα.

Τους πετσόκοψε δίχως δισταγμό

Μετά από αυτό το άλμα και όσα ακολούθησαν θα περίμενε κανείς ο Μίλτος Τεντόγλου να βγάλει εκνευρισμό, να χάσει το μυαλό του. Όλα αυτά θα μπορούσαν να συμβούν σε έναν άλλο αθλητή. Ο 24χρονος στο δεύτερο άλμα του πέτυχε αυτό που κυνηγούσε. Το 8,55μ. αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ και έκτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε κάτι. Από την αρχή ο Τεντόγλου έδειχνε να πατά καλύτερα από κάθε άλλο άλτη και υπάρχει λόγος για αυτό. Πέρα από την τεράστια κλάση του έπαιξε μεγάλο ρόλο και η παρουσία του στο μίτινγκ που διεξήχθη στο Βελιγράδι πριν από περίπου δέκα ημέρες. Εκεί ο Τεντόγλου κατάφερε να βρει τα πατήματά του στον ανυψωμένο διάδρομο και το αποτέλεσμα φάνηκε στον τελικό της 18ης Μαρτίου.

Το τελευταίο άλμα είναι το μήνυμα για το αύριο

Ο αγώνας συνεχίστηκε με δύο ακόμα έγκυρα άλματα. Στην τέταρτη προσπάθεια προσγειώθηκε στο 8,26, επίδοση η οποία θα τον άφηνε οριακά εκτός βάθρου εάν ήταν η καλύτερή του.

Το πέμπτο άλμα το άφησε και στη συνέχεια έκανε μία ακόμα προσπάθεια. Για εκείνους που ξέρουν είναι ίσως ακόμα πιο σημαντική από εκείνη που του χάρισε τελικά το χρυσό. Ο Μίλτος Τεντόγλου προσγειώθηκε στα 8,51μ. δίνοντας πολλές απαντήσεις, αλλά και υποσχέσεις για το μέλλον. Το γεγονός ότι μέσα σε έναν αγώνα έβγαλε δύο άλματα πάνω από το 8,50 (τρία εάν υπολογίσει κανείς και το οριακά άκυρο) δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είναι ικανός να φτάσει ακόμα πιο μακριά.

Όπως δήλωσε και εκείνος στο SPORT24 αφού πλέον έχει 8,55μ. στον κλειστό και 8,60μ. στον ανοικτό γιατί να μην κυνηγήσει και το 8,70μ. Δεδομένα το μπορεί και μένει να δούμε πότε θα το καταφέρει.

Τα παράσημα στην ήδη τεράστια καριέρα του

Αυτά έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου στο Βελιγράδι και είναι απλά μια συνέχεια στα ήδη σπουδαία κατορθώματά του. Η άνοδος στο βάθρο ξεκίνησε το 2016 όταν ήταν δεύτερος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στο Μπιντγκόζ της Πολωνίας και έναν χρόνο αργότερα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο ευρωπαϊκό Κ20 του Γκροσέτο.

Στις επόμενες δύο διοργανώσεις (Παγκόσμιο ανοικτού και κλειστού) δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που ήθελε, όμως στη συνέχεια καρφώθηκε σχεδόν μόνιμα πάνω στο βάθρο των νικητών.

Στο Βερολίνο κατέκτησε το χρυσό στο ευρωπαϊκό ανοικτού το 2018 και το 2019 άρχισε με τον ίδιο τρόπο αυτή τη φορά στον κλειστό στίβο. Η κορυφή στο Ευρωπαϊκό Κ23 έμοιαζε και ήταν δεδομένη πριν ακολουθήσει ο τελευταίος κακός αγώνας του, ο οποίος ήταν το Παγκόσμιο στη Ντόχα.

Το 2021 τον βρήκε ξανά στην κορυφή αφού ήταν πρώτος στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου πριν ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Σε όλα τα παραπάνω μπορείτε να προσθέστε και την κατάκτηση του χρυσού στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου του Βελιγραδίου για να συνθέσετε μια αξιοζήλευτη τροπαιοθήκη. Και είναι ακόμα μόλις 24 ετών.

Τα μετάλλια του Μίλτου Τεντόγλου

Πηγή: sport24.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet