Συμπολιτεία: Με χρήματα των δημοτών εξοφλούνται τα «γραμμάτια» της κ. Κοσμοπούλου
Πολιτική

Συμπολιτεία: Με χρήματα των δημοτών εξοφλούνται τα «γραμμάτια» της κ. Κοσμοπούλου

Ότι επιχειρεί να μετατρέψει τον Δήμο Πεντέλης σε «οικογενειακή επιχείρηση, εξυπηρετώντας τον στενό κύκλο ημετέρων που την περιβάλλει, προφανώς αρχίζοντας να ξεπληρώνει τα πολιτικά γραμμάτια που έχει αναλάβει» κατηγορεί τη δημοτική αρχή της Νατάσσας Κοσμοπούλου η παράταξη της Δήμητρας Κεχαγιά.

Όπως αναφέρει η Συμπολιτεία, στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (ΑΔΑ: 9ΩΗ6ΩΞ3-6ΒΤ) έχει αναρτηθεί απόφαση της δημάρχου με την οποία προβλέπεται η διάθεση ποσού 49.600 ευρώ ως νομική αμοιβή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Όθωνα Δημοσθένους, προκειμένου να υπερασπιστεί τον πρώην δήμαρχο Πεντέλης -και άμισθο σύμβουλο της δημάρχου για θέματα Πολιτικής Προστασίας- Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει αναφορικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Είναι γνωστό ότι το δικηγορικό γραφείο Δημοσθένους είχε τη νομική στήριξη του κ. Στεργίου. Συγγενικό πρόσωπο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν από το 2011 – 2019 έμμισθος νομικός σύμβουλος του κ. Στεργίου. Όμως το ποσό των 50.000 ως αμοιβή είναι υπερβολικό, εάν αναλογιστεί κάποιος ότι τόσο ήταν περίπου το συνολικό ποσό όλων των αναθέσεων σε δικηγόρους ανά έτος στη διάρκεια της δικής μας θητείας» σημειώνεται στην ανακοίνωση της παράταξης, η οποία προσθέτει:

«Προφανώς στην περίπτωση δεν ισχύει “το νόμιμο είναι και ηθικό”. Η “καλή μέρα από το πρωί φαίνεται” λέει ο λαός και, όπως όλα δείχνουν, η νέα δήμαρχος θέλει από το ξεκίνημά της να δείξει πόσο καλύτερα τα καταφέρνει στο να “μοιράζει την πίτα” μεταξύ “συγγενών και φίλων”, όπως έκανε και στην περίπτωση του γραφείου που ανέλαβε τη σύνταξη του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου, χωρίς εμπειρία και χωρίς γραφεία, αλλά με σύσταση μελών της παράταξής της».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet