Επιμόρφωση εκπαιδευτικών από την «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ
Κοινωνία

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών από την «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του Δήμου ΚηφισιάςΟΚΑΝΑ υλοποίησε, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, τον 8ο  κύκλο του επιμορφωτικού σεμιναρίου εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο «BOYS&GIRLSPLUS».

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και των συμπεριφορών υψηλού κινδύνου που βασίζεται στη διαδικτυακή σειρά BoysandGirls. Απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 13 – 19 ετών, εντός και εκτός επίσημου σχολικού πλαισίου και μπορεί να εφαρμοστεί από επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Η επιμόρφωση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Το σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί από σχολεία της Κηφισιάς, Αγίας Παρασκευής, Φιλοθέης, Χαλανδρίου, Πεύκης, Ηρακλείου Αττικής, Βριλησσίων, ΚΕΔΑΣΥ Β΄ Αθήνας, Νέας  Ερυθραίας, Αμαρουσίου και Μοντεσσοριανά σχολεία.

Επιπλέον, στην επιμόρφωση συμμετείχε στο πλαίσιο πρακτικής εργαστηριακής άσκησης η φοιτήτρια Βαλεντίνα Χριστοδούλου από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, ως βοηθός – συντονίστρια.

Με την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού σεμιναρίου θα ακολουθήσουν δωρεάν ομάδες συμβουλευτικής υποστήριξης των εκπαιδευτικών διά ζώσης και εξ αποστάσεως.

Την επιμόρφωση υποστήριξε η κ. Αγγελική Βαλασοπούλου, δικηγόρος – πρόεδρος Δ.Σ. του Κ.Π. «Προνόη», ενώ τον συντονισμό της είχε η κ. Βασιλική Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργός MEd-Ψυχοθεραπεύτρια στο Κ.Π. «Προνόη».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet