Άνοιξε τις πύλες της η Έκθεση Βιβλίου Localbook Show
Πολιτισμός

Άνοιξε τις πύλες της η Έκθεση Βιβλίου Localbook Show

Από δεξιά Γιώργος Κομιανός -πρόεδρος ΝΠΔΔ Ανθοκομικής, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Αλέκος Π. Ζάννας επιμελητής των εκδόσεων και ο υπεύθυνος διοργάνωσης Localbook Show Γιώργος ΚωνσταντινίδηςΆνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, στο Άλσος Κηφισιάς, η πρωτοποριακή Έκθεση Βιβλίου και Πολιτισμού Localbook Show.

Επιστρέφει το βιβλίο στη Κηφισιά μετά από 33 χρόνια. Στο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον του Άλσους Κηφισιάς, 40 εκδοτικοί οίκοι παρουσιάζουν τις νέες εκδόσεις τους ενώ παράλληλα ζωντανεύουν με μοναδικές αφηγήσεις τα βιβλία της αγαπημένη μας συγγραφέα Πηνελόπη Δέλτα. Την έκθεση διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών & Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ) σε συνεργασία με την Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς.

Η Έκθεση Βιβλίου εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου με μία απλή και λιτή τελετή στην οποία παραβρέθηκε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος. «Είναι πραγματικά μια ευτυχισμένη στιγμή να υποδεχόμαστε στον Δήμο μας, έπειτα από 33 χρόνια, μία έκθεση βιβλίου σε αυτό τον υπέροχο χώρο περιβάλλοντος και πολιτισμού. Το βιβλίο είναι πάλι εδώ στην πόλη του Μενάδρου, της Πηνελόπης Δέλτα, του Γεωργίου Δροσίνη, του Άγγελου Σικελιανού και πολλών άλλων. Και βέβαια δεν υστερεί και η σύγχρονη Κηφισιά από πολιτισμό, καλλιτεχνική και πνευματική ζωή», δήλωσε ο δήμαρχος. Το Άλσος Κηφισιάς πέρα από έναν χώρο που εκπέμπει την ιστορία και το πολιτισμό της τοπικής κοινωνίας θα αποτελέσει χώρο πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δρώμενων για τις οικογένειες και τους πολίτες του Δήμου μας.

Ο κ. Γιώργος Θωμάκος αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές αλλά και όλους όσοι εργάστηκαν για την έκθεση μίλησε για την Πηνελόπη Δέλτα αλλά και τον αχώριστο φίλο του ανθρώπου το βιβλίο. «Να ευχαριστήσουμε τους συνδιοργανωτές και να τους συγχαρούμε για την επιλογή τους να αφιερώσουν αυτή την έκθεση βιβλίου στην Πηνελόπη Δέλτα. Τη συγγραφέα του Ελληνισμού που μέχρι σήμερα γαλουχεί πνευματικά και πατριωτικά τα παιδιά μας. Για δέκα μέρες θα ξετυλίγεται στο ‘Άλσος Κηφισιάς μία λογοτεχνική πανδαισία και μεγάλος πρωταγωνιστής θα είναι το βιβλίο ο αχώριστος φίλος του ανθρώπου που είναι σε θέση να μας καθοδηγεί, να μας εμπνέει, να καθορίσει τη διάθεσή μας και τη στάση ζωής μας. Ας το τιμήσουμε κι εμείς με τον τρόπο μας. Παράλληλα ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να δίνει ξανά ζωή στα βιβλία. Το ταξίδι ενός βιβλίου δεν σταματάει ας παραδώσουμε ως ιερή σκυτάλη το μη χρησιμοποιημένο βιβλίο μας σε νέους χρήστες», επεσήμανε ο δήμαρχος Κηφισιάς.

Στιγμιότυπο από το βράδυ των εγκαινίων της Έκθεσης Localbook Show στο Άλσος ΚηφισιάςΤην εκδήλωση άνοιξε ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης LocalbookShow Γιώργος Κωνσταντινίδης ο οποίος μίλησε για την καινούργια στρατηγική της ΠΟΕΒ για την προώθηση της φιλαναγνωσίας και του τοπικού βιβλιοπωλείου καθώς και για τη μόνιμη καμπάνια localbook, η οποία υποστηρίζει την πώληση του βιβλίου στο τοπικό βιβλιοπωλείο, στη γειτονιά που κινούμαστε και που μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Συνεχίζοντας τόνισε ότι στο Localbookshow συμμετέχουν 40 εκδότες και η διοργάνωση φιλοδοξεί στο μέλλον να δημιουργήσει εκδηλώσεις φιλαναγνωσίας και πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα αλλά και επανέλθει για να τονώσει το Άλσος ως χώρο πολιτισμού.

Το αφιέρωμα στην Πηνελόπη Δέλτα περιλαμβάνει φωτογραφική έκθεση σπάνιου αρχειακού υλικού ιδιοκτησίας του Αλέκου Π. Ζάννα, απόγονου της συγγραφέα, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και μίλησε για την μεγάλη Ελληνίδα. Επίσης στην έκθεση πραγματοποιείται πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα του Localbook.

Να σημειώσουμε τέλος ότι στο πλαίσιο της Έκθεσης «Η Ανθοκομική» και to localbook.gr πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία καμπάνια επαναχρησιμοποίησης και δωρεάς βιβλίων για να φέρουν οι επισκέπτες τα παλιά τους βιβλία και να γίνουν δωρεά στα παρακάτω ιδρύματα και οργανισμούς:

  • Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού,
  • Search τοπική Βιβλιοθήκη Κηφισιάς,
  • Βιβλιοθήκη Δήμου Κηφισιάς,
  • 6o Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς,
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας,
  • 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς,
  • καθώς και σε άπορες οικογένειες.

Η Έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 12 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί κατά τις ακόλουθες ώρες:

  • καθημερινές 18:00 – 22:00
  • Σαββατοκύριακα 12:00 – 22:00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία της Έκθεσης και στο γραφείο Τύπου του ΠΟΕΒ στους αριθμούς τηλεφώνου 210 3300924 και 6934 601804.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet