Συνάντηση δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης με την Παραολυμπιονίκη Χρ. Μόρφη
Αθλητισμός

Συνάντηση δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης με την Παραολυμπιονίκη Χρ. Μόρφη

Με την Παραολυμπιονίκη στο άθλημα μπότσια, Χρυσή Μόρφη-Μέτζου, η οποία τίμησε την Ελλάδα στο τουρνουά μπότσια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, συναντήθηκε χθες, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, στο γραφείο του, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης.

Όπως έχει δηλώσει και η ίδια η Παραολυμπιονίκης, είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα, προκρίνεται στην κατηγορία BC4 αν εξαιρέσουμε το «Αθήνα 2004», όπου πήραμε την πρόκριση επειδή φιλοξενούσαμε τους αγώνες, και είναι η πρώτη Ελληνίδα στο μπότσια, που εξασφαλίζει πρόκριση σε ατομικό αγώνισμα. Στους αγώνες στο Ρίο κατέκτησε την 16η θέση στο ατομικό αγώνισμα BC4 Μπότσια, μια ανταγωνιστική και δύσκολη κατηγορία, και μας έκανε υπερήφανους ως Έλληνες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος διαβεβαίωσε την Παραολυμπιονίκη ότι το Κλειστό Γήπεδο Πεύκης, στο οποίο προπονείται, θα διαμορφωθεί ανάλογα για να στηρίξει και τους αθλητές με κινητικά προβλήματα, και ότι θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση βράβευσης αθλητών – δημοτών Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Σύμφωνα με την Ελληνική Παραολυμπιακή επιτροπή το μπότσια είναι ένα ανταγωνιστικό άθλημα, το οποίο διεξάγεται μεταξύ δύο αθλητών, ζευγαριών ή ομάδων των τριών ατόμων έκαστη. Στις ημέρες μας, το μπότσια αποτελεί άθλημα για άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο, τόσο σε επίπεδο δραστηριότητας αναψυχής όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Το άθλημα απαιτεί αυτοσυγκέντρωση, συντονισμό, δυνατότητα ελέγχου των μυών, ακρίβεια, ομαδικότητα, συνεργασία και στρατηγική. Οι αγώνες διεξάγονται σε κλειστό χώρο, στον οποίο χαράσσονται ειδικές γραμμές που οριοθετούν τον αγωνιστικό χώρο. Στόχος των παικτών είναι να προωθήσουν τις δερμάτινες κόκκινες ή μπλε μπάλες τους, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε μια άσπρη μπάλα-στόχο, που καλείται «jack».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet