Προχωρεί η ανάπλαση του Ο.Τ. 9
Ποιότητα Ζωής

Προχωρεί η ανάπλαση του Ο.Τ. 9

Προχωρούν τα σχέδια ανάπλασης του Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, στην οποία τονίζονται τα εξής:

Οι προσπάθειες 10 ετών και πλέον της δημοτικής αρχής για τη μεγάλη ανάπλαση στη Λυκόβρυση στο Ο.Τ.9 παίρνουν σάρκα και οστά.

Το 2004 ο Δήμος Λυκόβρυσης αγόρασε το κεντρικότερο ακίνητο της Λυκόβρυσης, έκτασης 7 στρεμμάτων, με 2.500.000 ευρώ, όταν η αντικειμενική αξία ήταν 3.500.000 ευρώ και η εμπορική αξία 8.000.000 ευρώ. Η αγορά του οικοπέδου ματαίωσε μεγαλεπήβολα εργολαβικά και εμπορικά σχέδια που θα έπλητταν τη ζωή των πολιτών.

Η δημοτική αρχή αποφάσισε ο χώρος να αποδοθεί στους πολίτες με μια μεγάλη ανάπλαση που περιλαμβάνει αθλητικές εγκαταστάσεις (2 κολυμβητικές δεξαμενές), πολιτιστικό χώρο (υπαίθριο θέατρο), ψυχαγωγική εγκατάσταση (αναψυκτήριο), χώρο συνάθροισης (μεγάλη πλατεία), πράσινο και υπόγειο parking.

Η χρηματοδότηση του έργου θα φθάσει τα 11.000.000 ευρώ, θα αυξήσει τη περιουσία του Δήμου και θα αναβαθμίσει τη ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες.

Εντύπωση προκάλεσε η καταψήφιση του έργου από την παράταξη του κ. Ι. Θεοδωρακόπουλου, διά του Λυκοβρυσιώτη κ. Λ. Κωνσταντινίδη.

Επιδιώκεται η χρηματοδότηση του έργου που σήμερα είναι 70% από τη Περιφέρεια Αττικής να φθάσει στο 100%. Αίτημα ρεαλιστικό, που αναμένεται να γίνει δεκτό από τον περιφερειάρχη κ. Γ. Σγουρό και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα αναστολής του Ειδικού Τέλους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet